1.035.197

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mindentudó új szakácskönyv

Szerkesztő

Kiadó: Black & White Kiadó
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 368 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 963-7095-36-5
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Ennek a könyvnek az a célja, hogy segítséget nyújtson a háziaszonyoknak, amikor hosszú évtizedek óta kipróbált jó ételleírásokat közöl a szükséges anyaghányadok pontos megjelölésével, megismertet a sütés-főzés technikájával, útbaigazítást nyújt az étrend összeállításának fontos munkájához, és sok egyéb gyakorlati tanáccsal szolgál.
A jó konyha egyik titka a változatosság. Ezért kaptak helyet a könyv lapjain a legegyszerűbb ételektől kezdve a legváltozatosabb falatokig, a különleges nemzeti ételreceptekig a legjobb ételleírások.
Szükséges, hogy a konyhában is ésszerű takarékosságra törekedjünk. Mindig csak annyit vásároljunk, amennyire szükségünk van. A receptek öt személyre szólnak.
A kitűnő, bőséges ételreceptek mellett kímélő ételekkel, orosz ételkülönlegességekkel is megismerkedhet a kedves olvasó.

Tartalom

Levesek és levesbetétek5
Az egyszerű híg levesek és az erőlevesek6
Jelentősebb híg és erőlevesek6
Sűrített levesek12
Jelentősebb sűrített leveseink14
Egyszerű sűrített levesek19
Áttört (püré-)levesek22
Krémlevesek24
Gyümölcslevesek28
Különleges levesek29
Egyéb különleges levesek30
Levesbetétek36
Legismertebb levesbetéteink36
Egyéb levesbetétek38
Mártások41
Hideg mártások42
Jelentősebb majonézes és hideg mártások42
Egyéb majonézes mártások44
Egyéb hideg mártások46
Meleg mártások48
Egyszerű mártások53
Barna mártással készülő mártások54
Tejmártással készülő mártások56
Fehér mártással készülő mártások57
Hollandi mártással készülő mártások59
Egyéb mártások59
Főzelékek és köretek62
Főzelékek62
Egyszerű sűrített főzelékek63
Egyéb sűrített főzelékek64
Főzelékből és zöldségből készült köretek67
Főzelék- és zöldségköretek változatai73
Összetett zöldségköretek85
Köretek87
A hasábburgonya és a burgonyapüré87
Zsiradékban sült burgonyaköretek89
Főtt-sült burgonyaköretek89
Főtt burgonyaköretek93
Rakott és töltött burgonyák95
Jelentősebb rizs- és tésztaköreteink96
A rizs- és tésztaköretek különféle változatai98
Meleg előételek102
Meleg ízelítők102
A kaviáros kelt palacsinta és a frissen sült vajaspástétomok készítése103
Egyéb meleg ízelítők104
Főzelék- és zöldségfélékből készült előételek107
Tejszínes-kapros töltött tök és csirág csőben sütve107
Egyéb főzelék-zöldség előételek109
Előételek tésztafélékből és meleg pástétomok113
Vajaspástétom kalotaszegi és spagetti bolognai módon113
A tésztaelőételek és a meleg pástétomok különféle változatai115
Húsfélékből és belsőségekből készült előételek118
Húsfélékből és belsőségekből készíthető fontosabb előételeink119
Húsfélékből és belsőségekből készíthető egyéb előételek120
Meleg tojásételek123
Az ismertebb tojásételek készítése123
A bevert tojások változatai126
A habart tojások változatai127
Hideg ételek129
Az aszpik készítése130
Hideg ízelítők és szendvicsek131
A vegyes ízelítő különféle változatai131
A szendvicsek133
Saláták134
Egyszerű saláták135
Összetett saláták139
Hideg tojásételek144
Hideg halételek146
Galantinok, kocsonyák, pástétomok149
A jércegalantin és a kocsonyázott libamájhab készítése149
Kocsonyafélék és pástétomok151
Húsfélék és hentesáruk154
Halakból és hidegvérűekből készült ételek155
Meleg halételek édesvízi halakból156
Édesvízi halakból készült legismertebb ételeink156
Édesvízi halakból készült egyéb fogások159
Marhahúsételek171
Bélszínből és hátszínből készíthető frissensültek171
A legismertebb frissensültek bélszínből és hátszínből172
Egészben sültek bélszínből és hátszínből174
Az angol bélszín és hátszín készítése175
Párolással és főzéssel készült marhahúsételek176
A legismertebb párolt és főtt marhahúsételek177
Egészben párolt marhahúsételek181
Szeletben párolt marhahúsételek182
Főtt marhahúsételek185
Marhaapróhúsból készíthető ételek185
Legismertebb ételeink marhaapróhúsból186
Marhaapróhúsból készült egyéb ételek188
Marhabelsőségekből készíthető ételek190
Marhabelsőségekből készülő leggyakoribb ételeink190
Marhabelsőségekből készült egyéb ételek191
A legismertebb frissensültek borjúhúsból193
Borjúhúsételek193
Frissen sült borjúhúsételek193
Egyéb frissensültek borjúhúsból196
Egészben sült és párolt borjúhúsételek201
A borjúsült és a töltött borjúszegy készítése202
Az egészben sült és párolt borjúhúsételek változatai204
Borjúapróhúsból és darált borjúhúsból készíthető ételek207
A borjúpörkölt és a borjúragu készítése207
Egyéb ételek borjúapróhúsból és darált borjúhúsból208
Borjúbelsőségekből készült ételek210
A pirított borjúmáj és a rántott borjúláb készítése210
Borjúbelsőségekből készült egyéb ételek211
Sertéshúsételek213
Frissen sült sertéshúsételek213
A sertéshúsból készülő legismertebb frissensültek214
Egyéb frissen sült sertéshúsételek215
Egészben sült sertéshúsételek217
Jelentősebb egészben sült sertéshúsételeink217
Az egészben sült sertéshúsételek változatai219
Párolt sertéshúsételek220
Ismert párolt ételek sertéshúsból220
Egyéb párolt sertéshúsételek222
Sertésapróhúsból és darált sertéshúsból készült ételek225
Leggyakoribb ételeink sertésapróhúsból és darált sertéshúsból225
Sertésapróhúsból és darált sertéshúsból készülő egyéb ételek230
Sertésbelsőségekből készült ételek233
A pirított vese és a savanyú sertéstüdő készítése233
Egyéb ételek sertésbelsőségekből234
Ételek füstölt húsból és hentesárukból236
A füstölt húsok és a hentesáruk felhasználásának módjai236
Juhhúsételek239
A bárány- és ürühús részeinek felhasználása239
Bárányhúsételek240
Frissen sült bárányhúsételek240
Egészben sült és párolt bárányhúsételek243
Bárányapróhúsból és belsőségekből készült ételek245
Ürühúsételek247
Frissen sült ürühúsételek247
Egészben sült és párolt ürühúsételek250
Ürüapróhúsból és -belsőségekből készült ételek254
Szárnyashúsból készült ételek257
Frissensültek fehér húsú szárnyasokból257
Ismert frissen sült ételek fehér húsú szárnyasokból258
Egyéb frissensültek fehér húsú szárnyasokból259
Sült, párolt vagy főtt ételek fehér húsú szárnyasokból263
A sült, párolt vagy főtt szárnyashúsételek legismertebb készítési módjai263
Egyéb sült, párolt vagy főtt szárnyashúsételek266
Frissensültek barna húsú szárnyasokból272
A barna húsú szárnyasokból készült frissensültek változatai273
Egészben sült, párolt vagy főtt ételek barna húsú szárnyasokból275
A libasült, a párolt libamáj és a lecsós kacsacomb készítése276
Egyéb sült, párolt vagy főtt ételek barna húsú szárnyasokból279
A szárnyasaprólék felhasználása284
Szárnyasaprólékból készíthető ételek284
A házinyúl felhasználása konyháinkon285
A vadakból és vadszárnyasokból készíthető frissensültek287
Vadakból és vadszárnyasokból készíthető ételek287
A vadakból és vadszárnyasokból készülő leggyakoribb frissensültek288
Egyéb frissensültek vad- és vadszárnyashúsból290
Sült, párolt vagy főtt vad- és vadszárnyasételek294
A sült, párolt vagy főtt vadételek legismertebb készítési módjai295
Egyéb sült, párolt vagy főtt vadételek299
A vadak apróhúsának felhasználása306
Apróhúsból készíthető vadételek306
Speciális ételek257
Tejből és tejtermékekből készülő ételek308
Sajtos ételek308
Tehéntúróból készült ételek316
Juhtúróból készült ételek318
Tejes ételek és italok319
Gombás ételek320
A gombából készült ételek különféle változatai321
Bisztró ételek (gyorsfalatok)328
Melegszendvicsek328
Rostonsültek332
Egyéb gyorsan készíthető ételek335
Tészták és gyümölcskészítmények338
Tésztafélék338
Gyúrt tészták338
Főtt-sült tészták339
Burgonyás tészták és gombócok340
Palacsinták és morzsafélék341
Kelt tészták és élesztős vajastészták344
Rétesek346
Omlós (linzer) tészták348
Zsírban sült tészták és fánkok349
Vajastészták350
Pudingok és felfújtak352
Piskótatészták354
Hideg krémek355
Tésztához való habok, mártások, öntetek356
Néhány tésztakülönlegesség357
Gyümölcskészítmények358
Gyümölcssaláták358
Töltött gyümölcsök359
Vegyes gyümölcskészítmények360
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv