1.035.513

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Velencei-tó

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Velencei-tavi Országos Szövetség
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 110 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal és ábrákkal illusztrálva. "Jövő" Nyomdaszövetkezet, Budapest nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Mindeddig hiányzott a magyar földrajzi irodalomban a Velencei-tó tudományos feldolgozása. Érthetetlen okokból eddig elhanyagoltuk a tó kutatását. Pedig a Velencei-tó nagy figyelmet érdemel, nemcsak... Tovább

Előszó

Mindeddig hiányzott a magyar földrajzi irodalomban a Velencei-tó tudományos feldolgozása. Érthetetlen okokból eddig elhanyagoltuk a tó kutatását. Pedig a Velencei-tó nagy figyelmet érdemel, nemcsak tudományos, hanem balneológiai és sportolási tekintetben is.
A tudományos feltárás terén nagy hiányt pótol ez a munka. Alapos szakismerettel és felkészültséggel tárgyalja a Velencei-tó összes problémáit. A szakember és a nagyközönség haszonnal és örömmel forgathatja ezt a tanulmányt.
A Velencei-tó mellett rohamosan fejlődik a fürdőélet. Balneológiai szempontból hazánknak különösen értékes tava a Velencei-tó, mert magas sótartalmú vizét és iszapját a gyógyítás szolgálatába állíthatjuk. E tekintetben a Balatont is felülmúlja.
A sportélet is megtalálja a Velencei-tavon az igazi otthonát. A különböző téli és nyári vízisportoknak egyik napról a másikra számottevő helye lett. Több evezős és vitorlázó egyletnek van a Velencei-tó partján állandó vidéki székháza. Ma már igen jelentősek a Velencei-tavon évenként megrendezett evezős és vitorlázó versenyek is.
Azzal a kívánsággal bocsátom útjára a Velencei-tavi Országos Szövetségnek ezt az első kiadását, hogy minél több magyar ember ismerje meg hazánknak ezt a ritka balneológiai értékét.
Budapest. Í943. karácsony hava.
Szathmáry Ferenc a Velencei-tavi Országos Szövetség ü. v. alelnöke Vissza

Tartalom

A Velencei-tó fizikai földrajzi viszonyai ... 5
A Velencei-tó gazdaságföldrajzi viszonyai ... 67
Irodalom . 103

Dr. Sédi Károly

Dr. Sédi Károly műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Sédi Károly könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv