1.035.766

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A fűrész története

A Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola fennállásának 110. évfordulójára "A fa megmunkálása" című kiállítássorozat második rendezvénye

,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 44 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A gyalu történetét bemutató 1992-ben elindított kiállítássorozat második rendezvényének témáját a fűrész bemutatása adja. A régészeti kutatások alapján már az emberiség őskorában, főleg a középső- és új kőkorszakban (mezolit, neolit) - i. e. 25-15.000 évvel - használtak olyan kő- és csonteszközöket, amelyek mai értelemben vett fűrész eszközként működhettek.
Adottságaink nem teszik lehetővé, hogy a fejlődéstörténet teljes szerkezetét, választékát bemutassuk, ezért szemelvényünkkel összefoglaljuk azt a gyűjtő és rendszerező munkát, amit e témakörben iskolánk diákjai, szakoktatói és szakmai elméleti tanárai végeztek. Az ő munkájuk révén létrejött kiállítás anyagát egészíti ki ez a kiadvány, amelyet azzal a meggyőződéssel adunk közre, hogy olvasója, diákjaink, a fához kötődő mai és leendő szakemberek szívét a múltba tekintés megdobogtatja és lelkesedésünk egy kicsit őket is beragyogja.
Hagyományaink csak úgy maradnak fönn, ha valamennyien ápoljuk, idősek, fiatalok egyaránt.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv