1.035.395

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Juhételek

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Timp Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím: Megőrzött ízek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN: 963-210-053-0
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A rackajuh jellegzetes magyar fajta - csak ott található, ahol magyarok laknak. Egyöntetű küllemét és színét, hosszú V-alakban álló pödrött szarvát, nemes fejét, igen szépen göndörödő hosszú bundafürtjeit pásztoraink századokon át öröklődött állattenyésztő érzékének köszönheti. Élő húskonzerv és tejtermelő - minden porcikájával az embert szolgálja. Húsa rendkívül finom, zsírban szegény, energiaértéke és ásványianyag-tartalma magas.
Kútvölgyi Mihály fényképezőgéppel több éven keresztül járta a Kárpát-medencét. Az erdélyi havasokban, a Hortobágyon, a Nagykunságban, a Dunántúlon örökítette meg a különféle juhfajtákat, a juhászok mindennapi kemény életét, a fejést, a sajtkészítést, az ételek főzését, gyűjtötte a recepteket.

Tartalom

Juhok - juhászat8
A magyar (hortobágyi) racka16
A gyimesi racka18
A cigája20
A cikta22
Fejés, sajt- és ordakészítés24
Kászuban érlelt túró28
Sült gomba juhtúróval30
Túrós puliszkagombóc32
Kapros-ordás palacsinta34
Tárkonyos bárányleves gombóccal36
Tárkonyos savanyú bárányfej-leves38
Juhászos gulyásleves csipetkével40
Ecetes tokánylé42
Karcagi húsleves44
Hódmezővásárhelyi húsleves45
Hagymás tokány puliszkával46
Hagymás vér47
Ürütokány vörösborral48
Tojásos bárányragu50
Tavaszi gombás ürüragu51
Kunszentmiklósi bárányragu52
Rántott báránycomb kecsketejes burgonyapürével és hajdinával54
Rántott báránycomb juhtúróval55
Rántott juhfark56
Bárányvelő rántva, tartárral58
Báránymáj sütve, friss zöldségekkel59
Báránypacal főtt burgonyával60
Pusztamérgesi velős pacalpörkölt61
Lucskoskáposzta juhhússal és füstölt szalonnával62
Sárközi káposztás juh64
Babos bárány fehérborral66
Karcagi rackapaprikás, fejjel68
Juhászhurka72
Hortobágyi rackapaprikás73
Köleskásás juh74
Várdombi csipedett pörkölt76
Gombás báránygerinc78
Báránykockák meggyes-almás csuszatésztával80
Juhfarkpörkölt fokhagymás csuszatésztával82
Töltött bárány84
Juhaprólék fátyolban86
Töltött hús87
Havasi vadcsomboros bárányborda88
Pácolt bárányflekken90
Báránykolbászkák91
Sárpilisi rozmaringos mézes bárány92
Rozmaringos babos-báránysült gombóccal94
Báránysült sárgarépás árpagyönggyel vagy barnarizses babbal96
Báránytekercs98
Kemencében sült bárány99
Salföldi nyársonsült bárány100
Hússzárítás104
Ami az asztalunkon volt, van, lesz106
Juh-szimbolika és bor-gasztronómia108
Ételmondók - Ételfőzők110
Irodalomjegyzék111
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv