1.035.516

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Budai hegyek részletes kalauza és térképe

Szerkesztő

Kiadó: Turistaság és Alpinizmus
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím: Részletes magyar utikalauzok
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. Többszinnyomatú térkép-melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Részletes Magyar Útikalauzoknak a főváros Duna-jobbparti környékét tárgyaló füzete megjelenése után csakhamar széles körökben terjedt el és mindenfelé a közönség osztatlan tetszésével... Tovább

Előszó

A Részletes Magyar Útikalauzoknak a főváros Duna-jobbparti környékét tárgyaló füzete megjelenése után csakhamar széles körökben terjedt el és mindenfelé a közönség osztatlan tetszésével találkozott. Sok oldalról azonban, különösen pedig a kirándulók azon nagy tömege részéről, mely a budapi hegységet szokta előszeretettel felkeresni, egy a vaskos füzetnél könnyebben kezelhető olyan kisebb kalauz kiadása iránti kivánság hangzott el, mely kalauz a Duna-jobbparti környék távolabbi részeit mellőzve, pusztán a Budapi hegység tüzetes leirását ölelné fel. Ez a - kétségkivül indokolt - kivánság inditotta a Részletes Magyar Útikalauzok szerkesztőségét és kiadóhivatalát arra, hogy az emlitett kalauznak szerkesztőségét és kiadóhivatalát arra, hogy az emlitett kalauznak a Budapi hegységet tárgyaló részét, vagyis annak a vidéknek leirását, melyet a közönség közlekedési eszköz igénybevétele nélkül avagy csupán villamosvasuton is elérhet, külön kiadásban bocsássa közzé. Erre annál is inkább jó alkalom kinálkozott, mivel a kiadóhivatal a Budapi hegyeknek 1:50000 méretben kiadott uj térképével egy a mai állapotnak minden tekintetben megfelelő s a legszigorubb igényeket kielégitő oly térképet is bocsáthat a közönség rendelkezésére, mely a Budapi hegység kalauzának mellékleteként is nagy szolgálatot van hivatva a kiránduló közönségnek tenni.
A Budapi hegység most megjelenő részletes kalauza a Duna-jobbparti kalauznak első részét egész terjedelmében öleli fel. Dr. Vigyázó János, aki e részt az első kiadás alkalmával legnagyobbrészben önállóan dolgozta fel, az egész anyagot ujból átvizsgálta, abban az idő folytán beállott változásokat keresztülvitte és a szükséghez képest a jelenlegi állapotnak megfelelően kibővitette és átdolgozta. Munkatársai voltak: Magaziner Pál, Horn K. Lajos, Dr. Kaic Ottokár, Barcza Imre, Asch Mihály és Dr. Zsembery Gyula. A közönség ekként megbizható, tüzetes munkát kap kézhez.
A könyvhöz csatolt 1:50000 méretü részletes, többszinnyomatu térkép, melyet Magaziner Pál és ifj. Thirring Gusztáv közreműködésével ugyancsak Dr. Vigyázó János szerkesztett, a m. kir. állami térképészet sikerült munkája. Vissza

Tartalom

Gellérthegy, Sashegy és Farkasvölgy vidéke5
A Budaörsi és Csiki hegyek vidéke12
Svábhegy, Jánoshegy vidéke19
A Zugliget környéke30
Hárshegy, Nagykopaszhegy környéke36
Lipótmező, Hűvösvögy, Nagyszénás vidéke43
A Hármashatárhegy környéke58
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv