1.035.425

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Táboroznak a palotai cserkészek

Szerző
Grafikus

Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 96 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: 3. kiadás. Mühlbeck Károly fekete-fehér szövegközti rajzaival illusztrálva. Nyomtatta a Budapesti Hirlap nyomdája.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Gyerekek, évekkel ezelőtt a palotai cserkészekről Írtam én tinéktek. Elbeszéltem, hogy a Garaguly Ferkó szavára hallgató s az ő őrsvezetői parancsait teljesítő palotai cserkészek között, hogy lett... Tovább

Előszó

Gyerekek, évekkel ezelőtt a palotai cserkészekről Írtam én tinéktek. Elbeszéltem, hogy a Garaguly Ferkó szavára hallgató s az ő őrsvezetői parancsait teljesítő palotai cserkészek között, hogy lett cserkésszé Hörömpő Gida!
Hörömpő Gida!
Szívemben muzsikál most is ennek a magyar fiúnak érdekes neve. Szép szeme most is reám ragyog. Látom, hogy gyenge diákból mint fejlődött jeles diákká a cserkész Hörömpő Gida. Szíve a jóság, lelke az okosság kincsével volt tele. De ezt a nagy kincset a cserkészet bányászta ki belőle. Nini, hallom Garaguly Ferkó őrsvezető búcsúzó szavait. A palotai cserkészek élő koszorú módjára veszik körül, úgy hallgatják hangfogós beszédét:
- Édesapámat Szegedre helyezték el. Két hét múlva már megyünk is... Nem leszek az őrsvezetőtök tovább... De Hörömpő Gida különb fiú nálam is; majd gondot visel ő rátok... Szeressétek egymást különösebben is ... Hörömpő Gidát meg el ne hagyjátok... Ha jószivvel vagytok hozzám: engem se felejtsetek el.
A palotai cserkészek, a kőszáli sasok lehajtották szomorú, okos fejüket s elszakadtak Garaguly Ferkótól, a régi őrsvezetőtől; de egész lelkükkel belekapaszkodtak Hörömpő Gidába, az új őrsvezetőbe. Meghajtották előtte kőszáli sasos zászlójukat.
És most kezdem az új történetet. Vissza

Gyökössy Endre

Gyökössy Endre műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gyökössy Endre könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv