1.035.163

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Jeromos, a barátom

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Libri Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 193 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-310-267-1
Megjegyzés: László Bandy fekete-fehér rajzaival illusztrálva. Második kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Kutyák szőrös gyerekek című könyvemben megkíséreltem a kutyaelmét tudományos eszközökkel leírni. A Segítség, kutyás lettem! című könyvecske pedig könnyed formában - a tudományos vértezet súlya... Tovább

Előszó

A Kutyák szőrös gyerekek című könyvemben megkíséreltem a kutyaelmét tudományos eszközökkel leírni. A Segítség, kutyás lettem! című könyvecske pedig könnyed formában - a tudományos vértezet súlya nélkül - tartalmaz olyan gondolatokat, megfigyeléseket, amelyek talán a hasznára lehetnek egy kutyagazdának. Most valami más következik. Már régen elhatároztam, hogy egyszer teljesen szubjektív módon mesélek majd egyetlen kutyáról, és arról, hogy a mindennapok történetein keresztül hogyan lehet egyetlen kutyaszemélyiséggel megismerkedni, azzal barátságot kötni, valamint a kapcsolatból hogyan lehet óvatos tudományos sejtéseket megfogalmazni a kutyaszemélyiség szerkezetéről működéséről anélkül, hogy azt várnám az olvasótól, hogy mindjárt bizonyítva is lássa az olvasottakat. A tudományos érdeklődésű olvasók most kerüljenek, nem a tudományról, hanem sokkal fontosabb dolgokról: Jeromosról és rólam lesz szó.
Jeromos a barátom.

A fenti sorokat tizenegy éve írtam. Jeromos két éve ment el, és tényleg a barátom volt, amíg élek, nem felejtem el. A könyv új kiadása az ő tiszteletére készült.
Nógrád, 2013
Csányi Vilmos Vissza

Fülszöveg

Jeromos sok olvasónak régi ismerőse, megfigyelések tárgya, tudományos eredmények előmozdítója, de ami a legfontosabb - a szerző barátja. ez a kis könyv e barátság történetét és epizódjai eleveníti fel, és közben az emberi lét legfontosabb kérdéseit próbálja megválaszolni. Mitől lesz valamiből valaki? Mikortól lesz a jelek együttese nyelv? A Jeromos, a barátom még a kutyátlanok kedvét is meghozza a kutyatartáshoz, a kutyásoknak pedig segít, hogy igazi barátságba kerülhessenek velük, hogy ők is átélhessék, mennyi mindent elmondanak a kutyák, ha megadjuk nekik a lehetőséget.
Csányi Vilmos Széchenyi-díjas biológus, biokémikus, etológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Kutatási területe az állati és emberi viselkedés, valamint a biológiai és a kulturális evolúció kérdései. Kiadónknál megjelent: A kutyák szőrös gyerekek; Segítség, kutyás lettem!

Tartalom

Bevezető mentegetődzés7
Jeromos megérkezik9
Bukfenc mint tolmács22
A szeretet kölcsönös37
Hogyan lesz valamiből valaki?69
A szociális megértés; ez is hálózati tulajdonság88
A szociális megértés alapja; a szabályok és a rítusok követése103
Jeromos felismeri a szabályokat115
A pislákoló kutyaelme problémája137
A nyelv küszöbén, vagy fél lábbal már bent?146
Ha..., akkor...169
Végső bakkantás192

Csányi Vilmos

Csányi Vilmos műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Csányi Vilmos könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv