1.035.393

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Prohászka, a napbaöltözött forradalmár I.

Új Magyarországot!/Prohászka Ottokár eszmevilága, értékelése/Szemelvények összegyűjtött munkái 25 kötetéből

Szerző

Kiadó: Editorial Pannonia
Kiadás helye: Buenos Aires
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott gerincű kiadói vászonkötés
Oldalszám: 400 oldal
Sorozatcím: Prohászka, a napbaöltözött forradalmár
Kötetszám: 1
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Prohászka Ottokár fekete-fehér portréjával illusztrálva. Emigrációs kiadás. Prohászka születése 101. évfordulójára.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Egy csodálatosan szép világból érkeztem meg: egy birodalom két országából és huszonöt tartományából, mely változatosan mind más és más. Befáradtam a zsúfolt, rengeteg szépségbe, eszményi tájak... Tovább

Előszó

Egy csodálatosan szép világból érkeztem meg: egy birodalom két országából és huszonöt tartományából, mely változatosan mind más és más. Befáradtam a zsúfolt, rengeteg szépségbe, eszményi tájak gazdag, változatos egymásutánjába, kedves képek pergő sokaságába s most, hogy beszámolni szeretnék benyomásaimról, érzem, tollam, szavam cserbehagy.
Egy magyar szellemóriás, Prohászka Ottokár eszmebirodalmát, munkái huszonöt kötetét, tanulmányoztam végig s két országát: az ő Magyarországát, amilyennek látta s amilyennek álmodta és az emberi lélek országát. Ez alatt a gyümölcsözően gazdag út alatt a nagy írópróféta géniusza fogott kézen, mint egykor Dantét Vergilius és Beatrix, s mutatott rá: ez érdekel benneteket, az utókort. Magammal hoztam gondolatait, eszmekincseit, drágaköveit. Az összeillőket egymásmellé raktam. De e drágakövek csak szépségükben olyanok, mint a ragyogó gyémántok, mégsem luxuscikkek, oly hasznosak, akár a malomkövek, melyek a mindennapi kenyeret őrlik meg. Oly szükségesek, mint hajósnak az iránytű s az időmérő.
Te kedves Olvasó, nem jutsz hozzá az írólángész műveihez, magam is három világrészből gyűjtöttem össze, de számodra is áttanulmányoztam, így közölhetem, mit üzen ez az örökké időszerű génius.
Megértem kérdésedet: Dehát, ki is ez a nagyszerű ember? Keveset hallottál róla. Könnyebben mondom el, ha előbb történelmi elődeiről szólok:
A 19. századunkat három vezéralakunk irányította. Három nagy tragédiába fulladt élet: Széchenyi 1860-ban, politikájának diadala, a kiegyezés előtt, szétlövi a „leggondolkodóbb magyar agyvelőt": a magáét. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv