1.039.136

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

The Pelican Guide to English Literature 1-7.

Angol irodalmi kalauz 1-7./1. The age of Chaucer/Chaucer kora - 2. The age of Shakespeare/Shakespeare kora - 3. from Donne to Marvel/Donne-tól Marvelig - 4. from Dryden to Johnson/Drydentől Johnsonig - 5. from Blake to Byron/Blake-től Byronig - 6. from Dickens to Hardy/Dickenstől Hardy-ig - 7. The modern age/A modern kor

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Penguin Books
Kiadás helye: Harmondsworth
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 3.255 oldal
Sorozatcím: The Pelican Guide to English Literature
Kötetszám:
Nyelv: Angol  
Méret: 18 cm x 11 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A hétrészes irodalmi kalauz első kötete az angol irodalom Chaucertől Spenser-ig tartó korszakát mutatja be. Két általános áttekintésben mutatja be az időszak költészetét és prózáját. Megismerhetjük a kor irodalmának társadalmi hátterét, az egyes írókat és nagy műveiket.
A függelékben életrajzok és bibliográfiák, az utolsó fejezet a középkor legnagyobb, másként nehezen hozzáférhető műveit gyűjti össze és mutatja be.
A második kötet William Shakespeare-t és korát mutatja be. Egy általános áttekintésből megismerhetjük az angol reneszánsz irodalmát és annak társadalmi hátterét. Ezután az egyes szerzőket és legnagyobb műveiket bemutató írásokat olvashatunk prózaírókról és drámaírókról. Shakespeare drámaírói munkásságát öt írás mutatja be.
A függelékben a kötetben szereplő próza- és drámaírók életrajza és műveinek felsorolása. Ajánlott olvasmányok segítik a további tájékoztatást.
A harmadik kötet az angol irodalom John Done-tól Andrew Marvell-ig tartó korszakát mutatja be. Egy áttekintésben bemutatja az 1603-tól 1660-ig tartó időszak történelmi és társadalmi hátterét, majd irodalmát.
A kötet további részeiben Donne, Ben Jonson, Herbert, a lovagköltők, Milton, Marvell, Hobbes, Bunyan és Cowley életét és munkásságát bemutató írásokat közöl. A függelékben életrajzok és bibliográfiák találhatók.
A negyedik kötet az angol irodalom Drydentől Johnsonig terjedő időszakát mutatja be. A könyv először leírja a kor történelmi és társadalmi hátterét, majd a korszak irodalmát ismerhetjük meg részletesen.
A kötet többi része Dryden, Swift, Pope, Depe, Richardson, Fielding, Smollett, Sterne, Goldmith, Johnson és még sok más szerző életét és munkásságát mutatja be. A könyv szentel egy fejezetet Hoarth-nak és a XVIII. századi angol építészetnek is. A függelékben életrajzok és bibliográfiák találhatók
Az ötödik kötet az angol irodalom William Blake-től Lord Byronig tartó korszakát mutatja be. Az első esszéből megismerhetjük az időszak történelmi és társadalmi hátterét, majd az angol romantika korának irodalmát.
Ezt a korszak szerzői (Blake, Wordsworth, Coleridge, Crabbe, Keats, Shelley, Byron, Burns, Jane Austen, Scott...) életének és munkásságának bemutatása követi. A függelékben életrajzok és bibliográfiák találhatók.
A hatodik kötet az angol irodalom Charles Dickenstől Thomas Hardy-ig tartó időszakát mutatja be. Megismerhetjük a viktoriánus irodalmat és annak társadalmi-történeti hátterét.
A könyv ismerteti a kor legnagyobb szerzőinek (Dickens, Thackeray, Trollope, a Brontë nővérek, George Eliot, Hardy, Carlyle, Ruskin...) életét és munkásságát. Megismerhetjük a viktoriánus anglia építészetét is. A függelékben életrajzok és bibliográfiák találhatók.
A hetedik kötet a modern angol irodalmat mutatja be. Olyan kiemelkedő szerzők életét és munkásságát ismerhetjük meg, mint Conrad, E. M. Forster, Henry James, W. B. Yeats, T. S. Eliot, Ezra Pound és D. H. Lawrence.
Olvashatunk az angol drámairodalom és a londoni színházélet alakulásáról és a világháborúk meghatározó hatásáról.
A könyv külön fejezetet szentel a tömegkommunikációnak. A függelékben bibliográfia segíti a további tájékozódást.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv