1.035.434

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Érmek és árnyak

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Megyei Testnevelési és Sportosztály
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 266 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 12 cm
ISBN: 963-7651-64-0
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A könyv szereplői valós személyek. Mint ahogy a mérkőzések jegyzőkönyvei, tabellái, adatai sem a képzelet szülöttei, hanem objektív tények. Az archív képekkel együtt hiteles sporttörténeti dokumentumok, amelyek tájékoztatást adnak, szakvezetőknek, edzőknek, sportolóknak, szurkolóknak, a kézilabdázás híveinek.
Az időrendi sorrendben szerkesztett műből megtudhatjuk, hogy a VÁÉV SE férfi kézilabdacsapata, megalakulása óta negyvenhét játékos lépett pályára a Nemzeti Bajnokságban. Eddig százhetven mérkőzést játszottak. Ebből százharmincat megnyertek, tizenháromszor döntetlent játszottak, huszonhétszer vereséget szenvedtek. Négyezer-ötszázharminchárom gólt dobtak és háromezer-hatszázhetet kaptak. Az összegyűjthető háromszáznegyven pontból kettőszázhetvenhármat megszereztek. A szakosztály négyszer nyert bajnokságot, kétszer végeztek a második és kétszer a harmadik helyen. A Magyar Népköztársasági Kupában egyszer elsők, kétszer másodikak, egyszer harmadikak voltak. Részt vettek a... Tovább

Fülszöveg

A könyv szereplői valós személyek. Mint ahogy a mérkőzések jegyzőkönyvei, tabellái, adatai sem a képzelet szülöttei, hanem objektív tények. Az archív képekkel együtt hiteles sporttörténeti dokumentumok, amelyek tájékoztatást adnak, szakvezetőknek, edzőknek, sportolóknak, szurkolóknak, a kézilabdázás híveinek.
Az időrendi sorrendben szerkesztett műből megtudhatjuk, hogy a VÁÉV SE férfi kézilabdacsapata, megalakulása óta negyvenhét játékos lépett pályára a Nemzeti Bajnokságban. Eddig százhetven mérkőzést játszottak. Ebből százharmincat megnyertek, tizenháromszor döntetlent játszottak, huszonhétszer vereséget szenvedtek. Négyezer-ötszázharminchárom gólt dobtak és háromezer-hatszázhetet kaptak. Az összegyűjthető háromszáznegyven pontból kettőszázhetvenhármat megszereztek. A szakosztály négyszer nyert bajnokságot, kétszer végeztek a második és kétszer a harmadik helyen. A Magyar Népköztársasági Kupában egyszer elsők, kétszer másodikak, egyszer harmadikak voltak. Részt vettek a nemzetközi BEK és KEK küzdelemsorozatában. Számtalan európai nagyvárosban is öregbítették a magyar, valamint a Veszprém megyei kézilabdasport hírnevét. Rangot szerezve ezzel az országnak, a városnak, a klubnak.
A dokumentumgyűjteményben véleményt formálnak egyesületi és szakosztályvezetők, edzők, játékosok. Továbbá az egy évtized krónikásai, akik a csapat „történelmét" vetették papírra, hogy a magyar sportmozgalom és az utókor számára rögzíthessék az együttes nagyszerű sorozatát.
Természetesen ezek a hozzászólások szubjektív indíttatásúak, de ez nem azt jelenti, hogy nincs valóságalapjuk. A hangsúly azonban nem ezen, hanem az NB 1-es aranyérem megnyerésén van. Vissza

Tartalom

Előszó 5
Bevezető 7
In medias res 9
1978 15
Százszázalék 17
Archív lapozgató 25
1979-1982 27
Kézilabda az autópályán 29
Archív lapozgató 47
1983 125
A felbontott szerződés 127
Archív lapozgató 133
1984-1986 151
Mélységek és magasságok 153
Archív lapozgató 164
Az aranyérem ára 231
A visszamondott riport 233
Edzés vagy testnevelés óra? 237
Az „aranykezűek" 242
Archív lapozgató 247
Nevek, számok, adatok 259
Végül - de nem utolsósorban 264

Donát Tamás

Donát Tamás műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Donát Tamás könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv