1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Egyetemes tizedes osztályozás

Segédtáblázatok/Magyar Szabványügyi Hivatal MSZ 16500-73

Szerkesztő

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 124 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Teljes kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"Az Egyetemes Tizedes Osztályozás (ETO) az emberi tudás, ismeretek és tevékenység egészét kivétel nélkül felölelő osztályozási rendszer. Ez az egyetemessége biztosítja, hogy egyik... Tovább

Előszó

Részlet:
"Az Egyetemes Tizedes Osztályozás (ETO) az emberi tudás, ismeretek és tevékenység egészét kivétel nélkül felölelő osztályozási rendszer. Ez az egyetemessége biztosítja, hogy egyik tudományág sem kerül kiemelt helyzetbe sem sorrendisége, sem részletezése tekintetében. Éppen ez a jellege teszi lehetővé, hogy az ETO-val új összefüggések is osztályozhatóvá válnak.
Az ETO táblázatai a tudományok és a gyakorlati élet fogalmait szisztematikus rendbe foglalják. Az egyes fogalmak jelölésére számjegyek, írásjelek és - egyes esetekben - betűjelek szolgálnak. Az ETO jelzetei számjelzetek, melyek a tizedes törtek elvén épülnek fel. Ezzel a jelzetelési móddal az alá- és fölérendelt fogalmak hierarchikus rendszere jött létre.
Az ETO számjelzetei nyelvtől és írásmódtól függetlenek, mindenütt közérthetők. Ez nemzetközi használhatóságának egyik előfeltétele. Az ETO valóban nemzetközivé azonban azzal válik, hogy a FID-ben képviselt országok szakértői közösen megállapított szabályok szerint, együttes munkával dolgoznak az ETO továbbfejlesztésén, hogy a korszerű követelményeknek megfeleljen. Állandó dinamikus fejleszthetősége egyik lényeges tulajdonsága. A fejlesztés mellett igyekszenek biztosítani a szakrendszer stabilitását is. A tudományos és műszaki fejlődés következtében szükségessé váló kiegészítések és módosítások csak indokolt esetekben és fokozatosan valósulnak meg. Egyes szakcsoportok teljes átalakítására csak nagyon indokolt esetekben kerül sor." Vissza

Tartalom

Az ETO szakterületeinek áttekintése
Táblázatok
Függelék. A FID által jóváhagyott ETO-kiadványok válogatott jegyzéke
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv