1.035.317

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Közmondások öt nyelven

Szerző

Kiadó: Primo Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 118 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német   Japán  
Méret: 23 cm x 13 cm
ISBN: 963-7838-26-0
Megjegyzés: Francia nyelven is.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A szerző, aki jó barátom, amikor fölajánlotta a magyar kiadás jogát, örömmel vállaltam az öt nyelvű közmondások kiegészítését a megfelelő magyar közmondásokkal, mert életem első felét... Tovább

Előszó

A szerző, aki jó barátom, amikor fölajánlotta a magyar kiadás jogát, örömmel vállaltam az öt nyelvű közmondások kiegészítését a megfelelő magyar közmondásokkal, mert életem első felét Magyarországon töltöttem. A sok ezer ízes magyar mondásból a közismerteket kerestem. Ezeknek majdnem a fele teljesen megegyezik a régi japán közmondásokkal. Vajon honnan ered ez a rejtélyes kapcsolat a japán és magyar közmondások között?
Örülök, hogy Takasima Taidzsi eredeti szándékához csatlakozva, én is tehettem valamit a két nép nagyon különböző kultúrájának kölcsönös megismeréséhez.

Székesfehérvárott, 1989 őszén

Dr. Kanazawa (Rokonai) József Vissza

Fülszöveg

A szerző előszavai

A mai világban a légi forgalom fejlődésével kicsi lett a világ, közel kerültünk egymáshoz. Nem így a népi kultúrák és helyi szokások. Ezekben nem eléggé mélyültünk el. Az egyik oka ennek az, hogy nem ismerjük egymás nyelvét, beszédét. Azt remélem, hogy a szavak válaszfalának lépésről lépésre való bontogatásával a nemzetközi megértésnek útja a jövőben kiszélesedik, járhatóbbá válik.
"A közmondás egy nép gondolatvilágának a tükre." Ezt a megállapítást Herder, a 18. század német filozófusa fogalmazta meg.
A világ különböző országai közmondásainak felhasználásával a sokféle nép baráti kapcsolatát és egymáshoz való bizalmuknak erősödését szeretném szolgálni. Ez a szívem vágya.

Takashima Tai ji

Takashima Taiji

Takashima Taiji műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Takashima Taiji könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv