1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar-szerb szótár

Középszótár

Szerző

Kiadó: Szerzői kiadás
Kiadás helye: Újvidék
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 646 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Szerb  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Pajevits Arzén könyvnyomdája nyomása, Újvidék. Írták Brancsits Blagoje és Dr. Derra György újvidéki gör. kel. szerb főgymnasiumi tanárok.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Midőn három évvel ezelőtt a magyar tud. akadémia minket felhívott a magyar-szerb szótár megírására, éreztük a feladat egész súlyát. Egyrészt a szerb lexikographia, Karadzsics Vúknak e téren már... Tovább

Előszó

Midőn három évvel ezelőtt a magyar tud. akadémia minket felhívott a magyar-szerb szótár megírására, éreztük a feladat egész súlyát. Egyrészt a szerb lexikographia, Karadzsics Vúknak e téren már több évtizeddel előbb kifejtett epochalis munkássága után, a mai kor követelményeihez képest, csak keveset haladt előre, másrészt pedig rendes iskolai foglalatosságunk kevés szabad időt engedett nekünk e munkára. De át levén hatva egy ilyen szótárnak elutasíthatatlan szükségességéről, nem haboztunk a magyar tud. akadémiának e megtisztelő felhívását elfogadni és három évi szakadatlan munka után sikerült nekünk a kivánt szótárt szerencsésen végéhez is vinni.
Szótárunk kidolgozására Ballagi Mór ismert nagy magyar-német szótára szolgált nekünk alapúl akként, hogy kihagyván abból mindazt a mit fölöslegesnek tartottunk, névszerint a fölös számban előforduló összetételeket, nem különben az exact tudományok és a technologia szakába vágó kevésbbé ismert vagy egészen ismeretlen szókat, első sorban a szótár gyakorlati használhatóságát tartottuk szemünk előtt. Másfelül meg iparkodtunk a nevezett szótárban itt-ott észlelt hiányokat pótolni. Kiváló tekintettel voltunk a magyar nyelv legújabb haladására s e részben, egyéb segédeszközöken felül, tüzetesen használtuk a „Magyar Nyelvőr" eddig megjelent köteteit is, mely munka, bár nem kis fáradsággal járt, bizonyára emelni fogja szótárunk belső értékét. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv