1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Isten szegénykéje

Assisi Szent Ferenc

Szerző
Fordító
Róla szól

Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 359 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-360-440-0
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Hogy Ferenc mondásaiból, tetteiből sokat mellőztem, másokat átalakítottam, s munkámat kiegészítettem olyanokkal, melyek nem történtek meg, de megtörténhettek volna, - mindez nem tudatlanság,... Tovább

Előszó

Hogy Ferenc mondásaiból, tetteiből sokat mellőztem, másokat átalakítottam, s munkámat kiegészítettem olyanokkal, melyek nem történtek meg, de megtörténhettek volna, - mindez nem tudatlanság, fennhéjázás vagy tiszteletlenség következménye, hanem abból a kényszerítő szándékból fakadt, hogy egymásba illesszem a Szent életét és mítoszát, oly mértékben összhangba hozva ezt az életet annak lényegével, amennyire csak lehetséges.
A művészetnek joga van ehhez, sőt nemcsak joga de kötelessége is, hogy mindent alárendeljen a lényegnek.
Miközben írtam e legendát -, mely igazabb, mint maga az igazság - szeretet, tisztelet és csodálat árasztott el Ferenc, a hős és nagy mártír iránt. Gyakorta kövér könnycseppek maszatolták el a kéziratot, és egy kéz lebegett előttem a levegőben; kéz, melynek sebe örökké megújul: úgy látszik valaki szeggel ütötte át, úgy látszik, át- meg átszegezi szüntelenül, az idők végezetéig.
Mindenütt körülem, miközben írtam, éreztem a Szent láthatatlan jelenlétét; mert számomra Szent Ferenc a kötelességét teljesítő ember példája, az emberé, akinek szakadatlan és páratlanul kegyetlen küzdelemmel sikerül teljesítenie legfelsőbb kötelességét; valamint, ami magasabbrendű még az erkölcsnél, az igazságnál s a szépségnél is: azt a kötelességünket, hogy átlényegítsük az Isten által reánk bízott anyagot, s átváltoztassuk lélekké.

Nikosz Kazantzakisz Vissza

Nikosz Kazantzakisz

Nikosz Kazantzakisz műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Nikosz Kazantzakisz könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv