1.035.189

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Júdás anyja

Szerző

Kiadó: Kráter Műhely Egyesület
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 110 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 963-9195-22-7
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A probléma-érzékeny újságíróként megismert szerzőnő váratlanul teljes, szép és értékes regényesített legendával jelentkezik olvasói előtt. Mintha Moriac katolikus ihletettségű regényeitől venné át az írói lelket és tollat, de mai magyar szerzőként és anyaként. A regény Mária és Júdás polarizált, de empatikusan átélt alakjainak ábrázolásával jeleníti meg az evangéliumi történetet. Mária: a gyermekére utalt anya, a mindörökké boldogasszony és Júdás az árva, "világ árvája", aki a hétköznapok istentelen vívódásainak és vétkeinek megtestesítője. Ugyanakkor féltő és szerető anyaságában ez a különös írás megértően ábrázolja a gonosszá vált tanítvány édesanyját.
Ezt az alkotást regényesített legendának nevezhetjük, s nem is annyira azon merészsége miatt, mert anyja sorsának ábrázolásával az áruló Júdás alakját helyezi előtérbe - hanem drámai jelenetezése és az ezzel összefüggésben fel nem híguló regényháttér jelzésszerűsége miatt.

Vasvári Erika

Vasvári Erika műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Vasvári Erika könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Júdás anyja
Állapot:
1.280 ,-Ft
6 pont kapható
Kosárba
konyv