kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Gold Book Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Debrecen |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 317 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 12 cm |
ISBN: | 963-9019-53-4 |
Levesek | 5 |
A levesekről | 5 |
Áttört kelleves | 6 |
Áttört, sűrű püréleves hüvelyesekből | 6 |
Bableves | 7 |
Becsinált csirkeleves | 7 |
Becsinált borjúból | 8 |
Burgonyaleves berántva | 8 |
Burgonyapüré-leves | 9 |
Erőleves | 9 |
Finom paradicsomleves | 10 |
Frankfurti leves | 10 |
Gombakrémleves | 11 |
Gulyásleves | 11 |
Halleves | 12 |
Halleves vörösborral készítve | 12 |
Káposztaleves | 13 |
Karalábéleves | 14 |
Karfiolleves | 14 |
Májrizsleves | 15 |
Marhahúsleves | 15 |
Palócleves | 16 |
Rántott köménymagleves | 16 |
Savanyú tojásleves | 16 |
Spárgaleves | 17 |
Száraz hüvelyesekből készült leves | 17 |
Szárnyasraguleves | 18 |
Szárnyashúsleves | 18 |
Tarhonya- vagy reszelttésztaleves | 19 |
Tyúkleves májgombóccal | 19 |
Tüdővagdalék-leves | 20 |
Zellerkrémleves | 20 |
Zöldbableves | 21 |
Zöldborsóleves | 21 |
Zöldségleves | 22 |
Zöldségkrémleves | 22 |
Levesbevalók | 23 |
Árpagyöngy | 23 |
Bécsi zsemlegombóc | 23 |
Csurgatott tészta | 24 |
Daragaluska | 24 |
Finommetélt vagy kocka | 24 |
Húsgaluska vagy -gombóc | 25 |
Kelgombóc | 25 |
Májgombóc | 25 |
Májgombóc levesekbe, ragukba | 26 |
Májgombóc darával | 27 |
Májkocka-vagy metélt | 27 |
Piskótamogyoró | 28 |
Rántott borsó vagy aranyborsó | 28 |
Reszelt tészta | 28 |
Rizs levesbe főzve | 29 |
Sajtgaluska | 29 |
Sajtos tallérok | 29 |
Vajgaluska | 29 |
Zsemlemorzsagombóc | 30 |
Előételek | 31 |
Meleg előételek | 31 |
Burgonyfánk | 31 |
Csőben sült karfiol | 31 |
Halas rétes | 32 |
Hallal töltött paradicsom | 32 |
Hallal töltött burgonya | 33 |
Karfiol tejfölös mártásban | 33 |
Makaróni vagy spagetti milánói módra | 35 |
Májpástétom | 35 |
Májpuding | 35 |
Meleg vadhúspástétom | 36 |
Paprikás csirkével töltött palacsinta | 37 |
Pirított borjúmáj | 38 |
Pirított májszeletek franciásan | 38 |
Ragu | 39 |
Rakott burgonya | 39 |
Rakott káposzta | 40 |
Ravioli | 40 |
Sajtos rétes | 41 |
Savanyú tüdő | 42 |
Spárga csőben pirítva | 42 |
Spárga tejszínes mártásban | 43 |
Svéd burgonya | 43 |
Szárnyasmáj-rizottó | 44 |
Tálon sült máj | 44 |
Töltött káposzta | 45 |
Töltött palacsinta felfújt | 46 |
Töltött paprika | 47 |
Töltött paradicsom melegen | 47 |
Töltött tök | 48 |
Vadászpástétom makarónival | 48 |
Vajastészta-kosárkákhoz vagy omlettekhez való ragu | 49 |
Zöldséges rétesek | 50 |
Hideg előételek | 51 |
Amerikai tojás | 51 |
Aszpikkészítés I. | 51 |
Aszpikkészítés II. | 52 |
Aszpikos zöldségsaláta | 53 |
Halmajonéz | 53 |
Heringsaláta | 54 |
Hideg töltött paradicsom halsalátával | 54 |
Hideg töltött tojásokról | 55 |
Kacsa- vagy libahúsból készült pástétom | 55 |
Kaszinótojás | 56 |
Pácolt ponty | 57 |
Paradicsommal töltött uborkák | 57 |
Tojásételek | 58 |
Hullámfürdő-rántotta | 58 |
Posírozott tojás kaszinó módra | 59 |
Tálban sült tojás spenóttal | 59 |
Tejszínes gomba tükörtojással | 60 |
Tojás magyar bundában | 60 |
Tojás zsemlében | 61 |
Tojással töltött paradicsom | 61 |
Töltött tojás | 62 |
Töltött tojás | 62 |
Töltött tojás pizsamában | 63 |
Tükörtojás halikrával | 63 |
Velő tojással | 64 |
Húsételek | 65 |
Mit kell tudni a húsokról? | 65 |
Az angolos húsok elkészítéséről | 67 |
Marhahúsból készült ételek | 67 |
Angol bélszín és bifsztek sütése | 67 |
Bélszín írósvajas tésztában | 68 |
Bélszín vadasan | 68 |
Bélszínszeletek libamájpürével | 69 |
Bélszínszeletek Stefánia módra | 70 |
Bifsztek | 71 |
Bográcsgulyás | 71 |
Debreceni bélszín | 72 |
Erdélyi zsiványpecsenye | 73 |
Eredeti lábasos rostélyos | 73 |
Esterházy-rostélyos | 74 |
Fenyőmagos bélszín nyárson sütve | 74 |
Gombás rostélyos | 75 |
Hagymás rostélyos | 75 |
Hízott ökörhús erdélyiesen | 76 |
Marhabélszínjava-szelet magyarosan | 76 |
Marhahátszín-szelet | 77 |
Marhapörkölt | 77 |
Marhatokány | 78 |
Pirított bélszínmetélt | 79 |
Serpenyős rostélyos | 79 |
Töltött felsál egyben sütve | 80 |
Töltött rostélyos | 81 |
Tűzdelt bélszín, vesepecsenye | 82 |
Vagdalt hús | 82 |
Vesepecsenye-szelet rostélyon sütve | 83 |
Borjúhúsételek | 84 |
Bécsi szelet vagy borda | 84 |
Borjúbecsinált | 84 |
Borjúborda Gundel módra | 85 |
Borjúbordák libamájjal töltve | 85 |
Borjúdió egyben sütve | 86 |
Borjúfrikandó | 87 |
Borjúgerinc | 87 |
Borjúkotlett (natúr) | 88 |
Borjúpaprikás | 89 |
Borjúszeletek (natúr) | 88 |
Császárszelet | 90 |
Finom rizottó | 91 |
Gombás borjúszelet vagy -borda | 92 |
Göngyölt borjúszeletek | 92 |
Magyaros polpetti | 93 |
Paradicsomos borjúszelet | 93 |
Párizsi szelet | 94 |
Rablóhús (Rablópecsenye) | 94 |
Savanyú tüdő | 95 |
Töltött borjúkotlett | 95 |
Vagdalt hús | 96 |
Sertéshúsok | 97 |
Alföldi tüskés hús | 97 |
Bőrös sertéskaraj elkészítése | 97 |
Malacgalantin | 98 |
Malacsült | 99 |
Paprikás sertésborda-szeletek | 99 |
Párolt sonka madeirában | 100 |
Rizses sertéshús | 100 |
Serpenyős sertésborda | 101 |
Sertéskaraj egyben sütve | 102 |
Sertéskocsonya | 102 |
Sertésoldalas bajorosan | 103 |
Sertéspaprikás | 104 |
Sertéssült egyben sütve | 104 |
Sonkás tésztával töltött malac | 105 |
Székelygulyás | 105 |
Székely sertésborda | 106 |
Szerb rizses hús | 106 |
Szűzsült | 107 |
Temesvári sertésborda | 107 |
Vagdalt hús | 108 |
Bárány - (Ürü-) húsételek | 109 |
Bárányborda olaszosan | 109 |
Báránybordák Mornay-mártással | 109 |
Báránypörkölt erdélyiesen | 110 |
Birkagulyás | 110 |
Borsos ürü- vagy báránytokány | 110 |
Erdélyi berbécstokány | 111 |
Húsvéti báránycomb | 111 |
Párolt ürücomb | 112 |
Rántott bárány | 113 |
Tárkányos bárány | 114 |
Töltött bárány | 114 |
Töltött ürükotlett | 114 |
Ürüszeletek zöldbabbal | 115 |
Szárnyasételek | 115 |
Gesztenyével töltött csirke | 115 |
Gesztenyével töltött pulyka olaszosan | 116 |
Gombás csirke | 117 |
Kacsa amerikai módon | 117 |
Karácsonyi pulykasült | 118 |
Lecsós csirke | 119 |
Paprikás csirke | 120 |
Rántott csirke | 120 |
Rizses csirke | 120 |
Sonkás burgonyával töltött pulyka | 121 |
Szárnyas göngyöleg | 122 |
Töltött csirke flamand módra | 123 |
Zöldborsós csirke | 124 |
Vadak | 125 |
Fácánbecsinált | 125 |
Fogolybecsinált | 125 |
Fogoly kelkáposztában | 126 |
Fogoly lencsepürével | 126 |
Gombával párolt nyúlszeletek, -gerinc | 127 |
Nyúl bőrben sütve | 128 |
Nyúlgerinc angolosan | 128 |
Nyúlpaprikás | 129 |
Nyúl vadasan | 129 |
Őzgerinc angolosan, finomfűvel | 130 |
Pácolt nyúlgerinc | 131 |
Sült fogoly | 131 |
Sült szarvascomb | 132 |
Sült vaddisznó | 132 |
Szalonka sütve | 133 |
Szalonnával tűzdelt fácán | 133 |
Szarvascomb brassói módon | 134 |
Töltött fácán | 134 |
Vadázsleves | 135 |
Vaddisznó főzve | 135 |
Vadkacsa sülve | 136 |
Vadnyúl erdész módra | 137 |
Halak | 138 |
A halak hidegen való elkészítésének módjai | 140 |
Gombás kecsege- vagy süllőfilé | 142 |
Halászlé Ujváry-módra | 142 |
Halszeletek fehérbormártással | 143 |
Ponty csőben sütve | 143 |
Ponty- vagy harcsapaprikás | 144 |
Ponty vagy kecsege fehérborban | 144 |
Pontykocsonya | 145 |
Pontyragu | 146 |
Rántott süllőfilé, harcsaszelet, kecsege | 146 |
Rácponty | 147 |
Süllőfilé, harcsaszelet, kecsege vajban | 147 |
Szalonnával tűzdelt ponty tejfölösen | 148 |
Szegedi halászlé | 148 |
Töltött ponty | 149 |
Tűzdelt csuka gombamártással | 150 |
A rák | 150 |
Balatoni fogas rákpörkölttel | 151 |
Kapros rákgezemice | 152 |
Rák főzve | 152 |
Rákleves | 152 |
Sült rák | 153 |
Rák tiroli módra | 153 |
Rák tojásmártásban | 154 |
Mártások | 155 |
A mártásokról | 155 |
Minden mártás receptje 4 személyre | 157 |
Meleg mártások | 157 |
Almamártás | 157 |
Amerikai mártás | 157 |
Amerikai mártás | 158 |
Barna gombamártás | 158 |
Barna mártás (spanyol mártás) | 159 |
Berni mártás | 159 |
Bordelise-mártás | 160 |
Bordói mártás | 161 |
Ecetes tormamártás | 161 |
Fehér mártás (velouté) | 161 |
Gombamártás | 162 |
Hagymamártás | 162 |
Hollandi mártás (vajmártás) | 162 |
Hollandi mártás tejszínhabbal | 163 |
Kapormártás | 163 |
Kaprimártás | 163 |
Madeiramártás | 164 |
Medvemártás | 164 |
Metélőhagyma-mártás | 164 |
Mornay-mártás | 165 |
Narancsmártás (máltai) | 165 |
Orosz mártás | 165 |
Paradicsommártás I. | 166 |
Paradicsommártás II. | 166 |
Ribizlimártás | 166 |
Sajtmártás | 167 |
Sóskamártás | 167 |
Szardellamártás | 167 |
Tejfölös tormamártás | 168 |
Tejmártás (besamel) | 168 |
Uborkamártás | 168 |
Hideg mártások | 169 |
Cumberland-mártás | 169 |
Majonéz | 169 |
Norvég mártás | 170 |
Pikáns ízű mártás | 171 |
Portugál-mártás | 171 |
Remoulade-mártás | 171 |
Tartármártás | 172 |
Zöld mártás | 172 |
Főzelékek | 174 |
és körítések | 174 |
Főzelékekről, köretekről | 174 |
Édeskáposzta-főzelék | 175 |
Erdélyi ikrás káposzta | 176 |
Kelkáposzta-főzelék | 176 |
Kolozsvári káposzta | 178 |
Paradicsomos káposzta | 178 |
Paraj angolosan | 178 |
Parajfőzelék | 178 |
Párolt káposzta | 179 |
Rakott kelbimbó | 179 |
Sárgarépa-, zöldborsó- karalábéfőzelék | 180 |
Savanyúkáposzta-főzelék | 180 |
Sóskafőzelék | 181 |
Sós vízben főtt zöldségfélék, főzelékek | 181 |
Tökfőzelék | 182 |
Száraz hüvelyesekből készült főzelékek berántva | 182 |
Bab, borsó, lencse | 182 |
Bab- vagy lencsepüré | 183 |
Burgonyafőzelék | 183 |
Lecsó | 184 |
Lecsós rizs | 184 |
Paradicsomos burgonyafőzelék | 184 |
Zöldborsó franciásan | 185 |
Körítések | 185 |
Burgonyafelfújt | 185 |
Burgonyakrokett | 186 |
Burgonyapüré | 186 |
Csőben pirított makaróni | 186 |
Finom morzsagombóc | 187 |
Formában pirított burgonya | 187 |
Gombás rizs | 188 |
Kifliburgonya | 188 |
Makaróni vagy spagetti tökéletes elkészítése | 188 |
Párolt rizs, I. | 189 |
Párolt rizs, II. | 189 |
Petrezselymes vajas burgonya | 189 |
Pirított burgonya törve | 190 |
Pirított burgonyakarikák | 190 |
Pirított burgonyaszeletek | 190 |
Pirított hagymás burgonya | 190 |
Rakott burgonya | 190 |
Rizskrokett, I. | 191 |
Rizskrokett, II. | 191 |
Sonkás rizs | 192 |
Szalmaburgonya | 192 |
Szárnyaskrokett | 192 |
Zsírban sült burgonyakarikák | 193 |
Zsírban sült, vastag metéltre vágott burgonya | 194 |
Saláták | 195 |
A zöldsaláték elkészítéséről | 195 |
Amerikai saláta | 195 |
Babsaláta | 196 |
Burgonyasaláta | 196 |
Céklasaláta | 196 |
Dinnye majonézben | 197 |
Erdélyi paprikasaláta | 197 |
Fejes saláta | 197 |
Franciasaláta | 198 |
Indiai saláta | 198 |
Káposztából készült saláta | 199 |
Karfiol- és spárgasaláta | 199 |
Madársaláta (galambhegy) | 199 |
Majonézes burgonyasaláta | 199 |
Majonézes paradicsomsaláta | 200 |
Majonézes zellersaláta | 200 |
Majonézes zöldbabsaláta | 200 |
Paprikasaláta I. | 201 |
Paprikasaláta II. | 201 |
Paradicsomsaláta | 201 |
Saláta tavasziasan | 202 |
Sárgarépa-saláta | 202 |
Spárgasaláta | 203 |
Szicíliai saláta | 203 |
Tejfölös uborkasaláta | 203 |
Uborkasaláta | 204 |
Vegyes saláta | 204 |
Zellersaláta | 205 |
Tészták, sütemények | 206 |
Főtt tészták | 2069 |
Darás metélt tészta | 207 |
Káposztás kocka | 207 |
Lekváros derelye | 207 |
Mákos vagy diós metélt | 208 |
Milánói galuska | 208 |
Pirított diós vagy mákos kocka | 209 |
Sonkás kocka | 209 |
Stíriai metélt | 210 |
Tejben főtt metélt | 210 |
Túrógombóc | 211 |
Túrós csusza | 211 |
Kelt tészták | 212 |
Aranygaluska | 213 |
Baba au Rum pármai herceg módra | 214 |
Bécsi táska | 214 |
Bevert vajastészta | 215 |
Darázsfészek | 216 |
Kürtős kalács | 216 |
Lekváros kifli | 217 |
Savarin I. | 217 |
Savarin II. | 218 |
Tejes kalács | 218 |
Tiroli rétes | 219 |
Zsírban sült kelt tészták | 220 |
Finom farsangi fánk | 220 |
Finom tolófánk | 220 |
Forgácsfánk | 221 |
Krumplifánk | 222 |
Lekváros rizsgombóc | 222 |
Ördögpirulák | 223 |
Rózsafánk | 223 |
Sós, sajtos tészták | 224 |
Francia sajtos keksz | 224 |
Sajtos pogácsa | 224 |
Sajttal töltött rudacskák | 225 |
Sós linzer | 225 |
Stangli és sajtos rúd | 226 |
Töpörtyűs pogácsa | 226 |
Töpörtyűs pogácsa | 227 |
Vajaspogácsa | 228 |
Meleg tészták | 228 |
Mit kell tudni a pudinokról és szuflékról? | 228 |
Hogyan kell elkészíteni az alapanyagot? | 228 |
A formák elkészítése és kifőzése pudingok részére | 229 |
A szuflékról (felfújt) | 230 |
Almaarlot | 231 |
Burgundi puding | 232 |
Csokoládékoch | 232 |
Csokoládépuding vagy -szuflé | 233 |
Hideg eperpuding | 233 |
Káposztás palacsinta | 234 |
Krémes palacsinta | 235 |
Omlettszuflé | 235 |
Palacsinta | 236 |
Rizsfelfújt | 236 |
Stefánia omlett | 237 |
Szuflé csokoládéból | 237 |
Vanília- vagy citrompuding | 238 |
Vegyes pudingok | 239 |
Sodók | 239 |
Borsodó | 239 |
Borsodó | 240 |
Citrom- vagy narancssodó | 240 |
Csokoládésodó | 240 |
Hideg csokoládémártás | 241 |
Kávésodó | 241 |
Mogyorósodó | 241 |
Rumpuncs sodó | 241 |
Tejsodó | 242 |
Vaníliasodó | 242 |
Finom tészták | 242 |
Tudnivalók a tészta-, torta-, desszert- és sütemény- készítésekhez | 242 |
Almás lepény | 244 |
Angol teasütemény | 245 |
Babapiskóta | 245 |
Berlini kalács | 245 |
Berlini szelet | 246 |
Csokoládékrémes pogácsa | 247 |
Csokoládétekercs | 247 |
Diótekercs | 248 |
Dió- vagy mogyorókocka | 249 |
Diós vagy mákos bejgli. Pozsonyi kifli | 249 |
Diós vagy mogyorsó lepény | 250 |
Finom cseresznyés vagy meggyes lepény | 251 |
Habstanicli | 251 |
Huszárfánk | 252 |
Indiáner vagy minyomfánkok | 252 |
Isler | 253 |
Kapros túrós táska | 253 |
Karácsonyi patkó | 254 |
Képviselőfánk, I. | 255 |
Képviselőfánk, II. | 255 |
Kevert linzer | 256 |
Kindli | 256 |
Körte Anthénor módra | 257 |
Krémes lepény | 258 |
Leveles vajastészta | 259 |
Linzerkarikák | 260 |
Mézes diós csók | 260 |
Mikádó szelet | 261 |
Mogyoró krémszelet | 262 |
Mogyorós csók | 262 |
Mogyorószelet | 263 |
Mogyorós tekercs | 264 |
Piskótatekercs | 264 |
Püspökkenyér | 265 |
Rákóczi túrós | 265 |
Rigójancsi, I. | 266 |
Rigójancsi, II. | 267 |
Túrós lepény | 267 |
Torták | 269 |
Almatorta | 269 |
Csokoládé-torta | 269 |
Csokoládétorta, I. | 270 |
Csokoládétorta, II. | 271 |
Csokoládétorta töltve | 271 |
Diótorta | 272 |
Dobostorta | 273 |
Epertorta | 274 |
Fehér mandulatorta | 274 |
Gesztenyetorta | 275 |
Gyümölcstorta | 276 |
Homoktorta | 276 |
Kakaótorta | 277 |
Mokkatorta | 277 |
Mogyorótorta | 278 |
Piskótatorta | 278 |
Puncstorta | 279 |
Sacher torta | 280 |
Túrótorta | 281 |
Vaníliakrémtorta | 281 |
Tortakrémek | 281 |
Diókrém | 282 |
Főtt vajas krémek torták töltésére | 282 |
Grillázskrém | 283 |
Gyümölcskrémek torták töltésére | 283 |
Krém mogyoró- vagy csokoládétortákhoz | 283 |
Mokkakrém | 284 |
Mokka kávékrém | 284 |
Pörköltmogyoró-krém | 285 |
Pörköltmogyoró-krém | 285 |
Vajas mandulakrém | 285 |
Tortamázak, minyonok, desszertek bevonására | 286 |
Csokoládémáz | 286 |
Fehér cukorfondanat | 287 |
Kávéfondant | 288 |
Mokkamáz | 288 |
Mignyonok, desszertek | 289 |
Csokoládéminyon | 289 |
Csokoládés mogyoródesszert | 290 |
Gesztenyeminyonett | 290 |
Grillázsminyon | 291 |
Puncsminyon | 292 |
Hideg krémek, frappék | 293 |
A hideg krémekről | 293 |
Csokoládékrém | 294 |
Eperből és más gyümölcsökből készült krémek | 294 |
Eperkocsonyával (zselével) töltött almák | 295 |
Gyümölcssaláta | 296 |
Hercegnő krém | 296 |
Kávékrém | 297 |
Párolt alma | 297 |
Kitűnő gyorssütemények | 298 |
Kanonoklepény | 298 |
Legényfogó | 298 |
Lilli kifli | 299 |
Mágnás dióspite | 299 |
Mézeskalács | 299 |
Női szeszély | 300 |
Orosz teasütemény | 300 |
Sós zsúrrudacskák | 301 |
Takarék linzer | 301 |
Tiroli pite | 302 |
Vajastáskák | 302 |
Vaníliás kifli | 302 |
Vaníliás zsúrperec | 303 |
Zsúrpogácsa | 303 |
Italok | 304 |
Alma-citrom bólé | 304 |
Angol koktél | 304 |
Anisette | 305 |
Bólék | 305 |
Csokoládéflip | 305 |
Amerikai puncs | 306 |
Cherry brandy likőr | 306 |
Cseresznyepuncs | 308 |
Eper- vagy málnabólé | 308 |
Finom borpuncs | 308 |
Gin-koktél | 309 |
Gyümölcspuncs | 309 |
Házi narancslikőr | 309 |
Hölgypuncs | 310 |
Köményes likőr | 310 |
Likőr | 310 |
Meggybólé | 311 |
Narancspuncs | 311 |
Tojásflip | 312 |
Vanílialikőr-flip | 312 |
Tartalomjegyzék | 313 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.