1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tanmenet-javaslat

A 11 napos ciklusban tanítók számára/2. osztály


Kiadó: Országos Pedagógiai Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 57 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az utóbbi években gyakran kellett tanmeneteket késziteni az alsó tagozaton tanitó pedagógusoknak is. A tantervi anyag csökkentése a tankönyvek és feladatlapok átdolgozása tette szükségessé ezt a... Tovább

Előszó

Az utóbbi években gyakran kellett tanmeneteket késziteni az alsó tagozaton tanitó pedagógusoknak is. A tantervi anyag csökkentése a tankönyvek és feladatlapok átdolgozása tette szükségessé ezt a munkát. Most ismét uj tanmenetre van szükség ahhoz, hogy a 11 napos tanitási-tanulási ciklus bevezetésével is biztositsuk minden alsó tagozatos gyermek töretlen fejlődését. Tudjuk, hogy a tanmenetek kidolgozása igen időigényes és nagy körültekintést kiván. Ezt a munkát kivánjuk megkönnyiteni a tanmeneti javaslatok közreadásával.
Tudjuk, hogy teljes mértékben nem menthetjük fel nevelőinket a tanmenetkészités alól. Az oktató-nevelő folyamat megállapitásakor ugyanis elsősorban a ránk bizott tanulócsoportot, a lakóhely sajátosságai, az iskola felszereltségét kell messzemenően figyelembe venni. A közölt tanmeneti javaslatok felülvizsgálata, módosítása, kiegészítése mégis kisebb erőfeszitést kiván, mint a tervezés egészének elvégzése.
Tanmeneti javaslataink kidolgozásakor figyelembe vettük a Müvelődésügyi Közlöny rendelkezéseit, az előző években a Tanitó-ban vagy külön kiadványokban megjelent anyag-elrendezéseket. Vigyáztunk arra is, hogy az utóbbi két évben átdolgozott kiadványok módositásai is helyet kapjanak tanmeneti javaslatainkban.
A rendelkezésre álló tanitási órákat a 11 napos ciklusok és a 90%-os időkeret szerint osztottuk el. Minden tantárgy elején jeleztük a 100%-os és a 90%-os óraszámot, valamint a ciklusok és a kiegészítő órák számát. A szabad szombatok bevezetésével az időfelhasználási lehetőség még szorosabbá válik, ezért nagyon fontos, hogy vigyázzunk minden tanitási óránkra, komoly tartalmi munkával töltsük ki minden percét.
Tanmeneti javaslatainkban törekedtünk az előremutató pedagógiai gyakorlat érvényesitésére. Általában témák feldolgozását terveztük és jelöltük a gyakorlásokat, az összefoglalásokat, a teljesitmény megállapitásokat. Vigyáztunk arra is, hogy a képességek és készségek fejlesztése a funkcionalitás elve szerint történjen. A legkezdetibb lépésektől lássák világosan a tanulók, hogy mindaz, amit tanulnak problémák megoldására, a tanulás módszereinek elsajátitására, közösségi magatartásuk alakitására teszi képessé őket. Igyekeztünk a tantárgyak között biztositani a koncentrációt, hogy a különböző irányu tevékenységek támogassák, erősitsék egymást.
Szeretnénk, ha tanmeneteink valóban megkönnyitenék, tervszerüvé és még eredményesebbé tennék alsó tagozatos kartársaink felelősségteljes oktató-nevelő munkáját. Vissza

Tartalom

Előszó3
Olvasás5
Irás17
Nyelvtan-helyesirás25
Környezetismeret35
Számtan-mértan43
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Tanmenet-javaslat Tanmenet-javaslat Tanmenet-javaslat

A borító kissé töredezett, a gerinc ragasztással javított. A könyv egyik lapja hiányos. Néhány lapon bejegyzések találhatók. Könyvtári könyv volt.

Állapot: Közepes
930 Ft
370 ,-Ft 60
2 pont kapható
Kosárba
konyv