1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Orvosi szófejtő tár

Szerző

Kiadó: SZOTE Rektora
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 296 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-7179-35-6
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

E szótár elkészítésével célul tűztük ki, hogy azok az orvostanhallgatók, fiatal orvosok, akik középiskolai tanulmányaik folyamán az ógörög és latin nyelvben kellő jártasságra nem tehettek szert,... Tovább

Előszó

E szótár elkészítésével célul tűztük ki, hogy azok az orvostanhallgatók, fiatal orvosok, akik középiskolai tanulmányaik folyamán az ógörög és latin nyelvben kellő jártasságra nem tehettek szert, megismerkedhessenek mind az orvosi gyakorlatban, mind az orvosi irodalomban gyakran előforduló mintegy 5000 idegen eredetű orvosi kifejezésnek magyar jelentésével, eredetével. Összeállításunk megkönnyíti ezeknek a nagyrészt görög-latin származású szavaknak nem csupán megértését, hanem megjegyzését is.
Az idegen kifejezések etimológiai értelmezésén kívül rá kívánunk mutatni helyes leírásukra is. A címszavakat eredeti latin írásmóddal közöljük.
A szakszavak helyesírásában napjainkban egyre nagyobb tért hódít a köznyelvbe átment idegen eredetű szavak magyar írásmódja. Ez kétségtelenül kedvez azoknak, akik nincsenek tisztában az idegen szavak jelentésével, még kevésbé etimológiájukkal. Azzal a kérdéssel, mikor ajánlatos a görög-latin eredetű szavakat latin vagy magyar ortográfia szerint írni, nem foglalkozunk. Különféle hazai fórumok erre vonatkozó ajánlásai irányadók lehetnek. Ma is találkozunk azonban olyan kitűnő hazai kézikönyvekkel, melyek az eredeti ortográfiát követik (pl. Endes Pongrác: Pathologia, 1-2. kötet).
Hangsúlyozni kívánjuk, hogy címszavaink túlnyomó része a klinikai medicína köréből származik; az orvos-biológiai-, elméleti vonatkozásúaknak - hely hiányában - nem sok teret szenteltünk. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv