1.035.414

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar Közlöny 2002. január 23. II.

A Magyar Köztársaság Hivatalos lapja - 9. szám, II. kötet

Szerkesztő

Kiadó: Magyar Hivatalos Közlönykiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 592 oldal
Sorozatcím: Magyar Közlöny
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
E fejezet tárgya a vonatkozó műszaki követelmények szerinti hordozható és szállítható tűzoltó készülékek (a továbbiakban: tűzoltó készülékek) ellenőrzésére és javítására... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
E fejezet tárgya a vonatkozó műszaki követelmények szerinti hordozható és szállítható tűzoltó készülékek (a továbbiakban: tűzoltó készülékek) ellenőrzésére és javítására vonatkozó előírások.
1. Fogalommeghatározások
1.1. Tartály: A tűzoltó készülék nyomástartó része, amely általában domború vagy homorú véglezárásokkal, a töltéshez és/vagy az ürítéshez, vagy a tartozékok (pl. nyomásmérők, záróelemek) felszerelésére nyílással vagy nyílásokkal van kialakítva.
1.2. Tartozékok: A tűzoltó készülék tartályára szerelt szerelvények, amelyeket a készenlétben tartás vagy a használat során az üzemi nyomás minden esetben és kialakításnál terhel.
1.3. Töltet: A tűzoltó készülékben lévő tűzoltó anyag tömege vagy térfogata. Megjegyzés: A tűzoltó készülékben lévő vizes alapú töltet térfogatban (literben), az egyéb készülékek töltete pedig tömegben (kilogrammban) van kifejezve.
1.4. Ellenőrzést, javítást végző személy: Az ellenőrzésre, javításra jogosultság feltétele, hogy az ezt végző személy rendelkezzen megfelelő képesítéssel, gyakorlattal, alkatrésszel, szerszámmal, felszereléssel és javítási technológiával, továbbá legyen képes a szabványban rögzített ellenőrzéseket, javításokat szakszerűen elvégezni. Megjegyzés: A megfelelő képesítés és gyakorlat, valamint az egyéb feltételek a vonatkozó rendelet és az E függelék szerint.
1.5. Tűzoltó anyag (a továbbiakban: oltóanyag): A tűzoltó készülékekben lévő olyan anyag, amely a tűz oltására használatos.
1.6. Hajtóanyagpalack: Olyan nyomástartó edény, amely a tartály belsejében van, vagy ahhoz kívül van csatlakoztatva és hajtógázt tartalmaz, működtetéskor az oltóanyagot kijuttatja a tűzoltó készülékből.
1.7. Ellenőrzés, javítás: Olyan műszaki és adminisztratív tevékenységek összessége, amelyek célja a tűzoltó készülékek eredeti állapotának a megtartása vagy az, abba való visszaállítása.
1.7.1. Alapellenőrzés és javítás: Az elvégzendő műveletek a B függelék szerint.
1.7.2. Középellenőrzés és javítás: Az elvégzendő műveletek a C függelék szerint.
1.7.3. Teljes körű ellenőrzés és javítás: Az elvégzendő műveletek a D függelék szerint.
1.8. Cserélhető alkatrészek, tartozékok: Olyan alkatrészek, tartozékok és oltóanyagok cseréje, amelyeket a gyártó jóváhagyatott, és az illetékes hatóság engedélyezett.
1.9. Javítóműhely: Olyan BM OKF hatósági engedéllyel rendelkező minősített műhely, szervizbázis, amely képes elvégezni a B-D függelékekben leírt műveleteket, figyelembe véve a gyártó és/vagy a képviselő útmutatásait.
1.10. Hordozható tűzoltó készülék: Olyan eszköz, amely oltóanyagot tartalmaz, és amelyből az oltóanyagot a tűzoltó készülékben lévő nyomás hatására irányíthatóan lehet kilövellni, és szakaszosan működtethető. A nyomás a tartályban lehet állandó vagy a működtetéskor egy palackból kiengedhető. A hordozható tűzoltó készülék kézben hordozható és kézzel működtethető, össztömege legfeljebb 20 kg.
1.11. Szén-dioxiddal oltó tűzoltó készülék: Olyan eszköz, amely szén-dioxid oltóanyagot tartalmaz, amely egyben hajtógáz is.
1.12. Hajtóanyagpalackos habbal oltó tűzoltó készülék: Olyan eszköz, amelyből a hab vagy a vizes bázisú oltóanyag egy külön palackban tárolt hajtóanyagnak a tartályba történő beengedését követően juttatható ki.
1.13. Állandó nyomású habbal oltó tűzoltó készülék: Olyan eszköz, amelyből a hab vagy a vizes bázisú oltóanyag a tartályon belüli állandó nyomás felszabadításával juttatható ki.
1.14. Halonnal oltó tűzoltó készülék: Halogénezett szénhidrogént tartalmazó eszköz, amelyből az oltóanyag a tartályon belüli állandó nyomás felszabadításával juttatható ki.
1.15. Hajtóanyagpalackos porral oltó tűzoltó készülék: Olyan eszköz, amelyből az oltópor egy külön palackban tárolt hajtóanyagnak a tartályba történő beengedését követően juttatható ki.
1.16. Állandó nyomású porral oltó tűzoltó készülék: Olyan eszköz, amelyből az oltópor a tartályon belüli állandó nyomás felszabadításával juttatható ki.
1.17. Hajtóanyagpalackos vízzel oltó tűzoltó készülék: Olyan eszköz, amelyből a víz egy külön palackban tárolt hajtóanyagnak a tartályba történő beengedését követően juttatható ki. Vissza

Tartalom

A tűzvédelem és a polgári védelem műszaki követelményeinek megállapításáról
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Magyar Közlöny 2002. január 23. II. Magyar Közlöny 2002. január 23. II. Magyar Közlöny 2002. január 23. II. Magyar Közlöny 2002. január 23. II. Magyar Közlöny 2002. január 23. II. Magyar Közlöny 2002. január 23. II. Magyar Közlöny 2002. január 23. II.

A borító széle sérült, a borító és a lapélek elszíneződtek.

Állapot:
2.800 Ft
1.400 ,-Ft 50
7 pont kapható
Kosárba
konyv