1.035.175

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tamango

Regény

Szerző
Fordító

Kiadó: Szikra
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 61 oldal
Sorozatcím: Szikra regénytár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 12 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Prosper Mérimée, akit Carmen c. elbeszélése tett világhírűvé, majdnem százötven évvel ezelőtt született. Mesteri novelláiban vadregényes vidékekre vezeti az olvasót és az itt lejátszódó szenvedélyes történeteket szinte szenvtelenül meséli el. Mint vérbeli novellista, nem merül el a részletekben és átsiklik mindenen, ami nem tartozik az izgalmas drámai történethez.
A Tamango című kisregénye teljes egészében mutatkozik meg Mérimée sajátos realizmusa. Egy rabszolgakereskedőhajó és utasainak sorsát írja meg benne izgalmas élethűséggel. A megdöbbentő történethez az író nem fűz kommentárt, csak rámutat az eseményekre és ez a tárgyalásmód önmagában is megrázóbb minden vitriolos szatíránál.
Mérimée azért nagy művész, mert sohasem mond a kelleténél többet, mert az arányok és méretek kitűnő ismerője és végül, mert fagyos ironiáján, fukar stílusának tárgyilagosságán keresztül is érezni mély és meleg humanizmusát.

Prosper Mérimée

Prosper Mérimée műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Prosper Mérimée könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv