1.035.460

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Géprajz, gépelemek

Géprajz segédlet/Kézirat

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 163 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: J19-259.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A műszaki ember a megvalósításra váró elképzeléseit rajzban rögzíti. A rajz feladata úgy ismertetni az elkészítendő tárgyat, hogy azok számára akik azt elkészítik egyértelműen és világosan... Tovább

Előszó

A műszaki ember a megvalósításra váró elképzeléseit rajzban rögzíti. A rajz feladata úgy ismertetni az elkészítendő tárgyat, hogy azok számára akik azt elkészítik egyértelműen és világosan meghatározott legyen. A rajzot éppen ezért egyöntetű előírások, szabályok szerint kell elkészíteni.
A műszaki rajz és ezen belül a géprajz - elméleti szabályok alkalmazásán alapuló tevékenység. Az elméleti szabályok megtanulása csak passzív tudást eredményez, aktívvá csak a gyakorlat teheti. Ennek megfelelően a segédletünk felépítésénél a következő célokat tartottuk szem előtt:
Első célkitűzés: Segítségnyújtás a kezdő rajzoló részére a szabályok rögzítésében és a célszerű megoldások rögzítésében.
Második célkitűzés: A terjedelemadta lehetőségeken belül néhány gyakorló példával szolgálni a főbb megismert szabályok maradó elsajátításához.
Harmadik célkitűzés: A különböző szabványokban és segédkönyvekben megtalálható olyan táblázatok összegyűjtése, amelyek a géprajz feladatok kidolgozása során szükségesek, ezenkívül a későbbi rajzmunkában is segítséget nyújtanak.
A géprajz ma már nélkülözhetetlen segédtudomány, mely állandóan fejlődik, változik. A rohamléptekkel haladó technika a géprajzi ábrázolás tudományát is fejlődésre készteti. Ebből következik, hogy a műszaki rajzkészítésre vonatkozó MSZ szabványelőírások is a műszaki haladásnak megfelelően, a szükséghez képest időnként átdolgozásra kerülnek. Ennek megfelelően a segédletünkben lerögzítetteket sem lehet örökérvényűnek tekinteni.
Természetes, hogy a géprajzi feladatok sokrétűsége miatt nem lehet mindenre érvényes előírásokat találni: a segédlet tehát csak alapvető szempontokat kíván hangsúlyozni. Az ábraanyag összeállításában is lehetőleg egyszerű, könnyen áttekinthető és csak a mondanivalóra szorítkozó anyagra törekedtünk, továbbá a gyakorlati foglalkozások menetét követve az ottani munkához kívántunk segítséget nyútjani. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv