1.035.425

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Számvitel

Kiegészítő oktatási segédanyag/Szent István Egyetem - GTK Kereskedelmi és Vállalkozási Akadémia


Kiadó: Szent István Egyetem
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 99 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
1. CÉGALAPÍTÁS
Fogalma
Cégalapításról akkor beszélünk, amikor valaki vagy valakik megteremti(k) annak lehetőségét, hogy saját cégnevük alatt jogot szerezzenek és kötelezettséget... Tovább

Előszó

Részlet:
1. CÉGALAPÍTÁS
Fogalma
Cégalapításról akkor beszélünk, amikor valaki vagy valakik megteremti(k) annak lehetőségét, hogy saját cégnevük alatt jogot szerezzenek és kötelezettséget vállaljanak.
1.1. Cégalapítás előfeltételei
A cégalapítás az alábbi szervezeti formákban történhet:
- Vállalkozásban, amelyben bele tartozik minden olyan gazdálkodó, aki saját nevében és kockázatára nyereség- és vagyonszerzés céljából üzletszerűen, ellenérték fejében termelő vagy szolgáltató tevékenységet végez. Ide tartoznak a gazdasági társaságok, a szövetkezetek, az egyesületek, a hitelintézetek, a pénzügyi és befektetési vállalkozások, a biztosító intézetek, a vízi- és erdőbirtokossági társulások, valamint a külföldi székhelyű vállalkozás magyarországi fióktelepe.
- Államháztartás szervezeteiben. Ide tartoznak azok a szervezetek, amelyeket az államháztartási törvény alapján az államháztartás működési rendjéről szóló jogszabály ilyennek minősít. Ide tartoznak többek között a központi költségvetési szervek, a helyi önkormányzati költségvetési szervek, a társadalombiztosítási alapok, az elkülönített állami pénzalapok és azok kezelői.
- Egyéb szervezeti formákban. Elsősorban azok a nonprofit érdekeltségű szervezetek, vagy sajátosságaik miatt a vállalkozástól lényegesen eltérő szervezetek, amelyek nem tartoznak az alapítványok, a nyugdíjpénztárak, a tőzsdék, az elszámolóházak, közraktárak, az ügyvédi irodák, a szabadalmi ügyvivő irodák, a társadalmi szervezetek, a köztestületek, az egyházak, a lakásszövetkezetek, a társasházak és a befektetési alapok. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Számvitel
Állapot:
1.940 Ft
970 ,-Ft 50
5 pont kapható
Kosárba
konyv