1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tudja-e, hogy kérheti?

Műszaki leírások és kapcsolási rajzok Kádár Béla Rádió és televízió vevőkészülékek című könyvsorozatában

Szerkesztő

Kiadó: Könyvértékesítő és Könyvtárellátó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 23 oldal
Sorozatcím: Közhasznú kisbibliográfiák
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-201-259-3
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az elmúlt évtizedekben lényegesen megnőtt az elektronikai amatőrök, barkácsolók száma, akik a különféle rádió- és televíziókészülékek javításakor gyakran fordulnak a készülékek ismertetését,... Tovább

Előszó

Az elmúlt évtizedekben lényegesen megnőtt az elektronikai amatőrök, barkácsolók száma, akik a különféle rádió- és televíziókészülékek javításakor gyakran fordulnak a készülékek ismertetését, kapcsolási rajzait tartalmazó szakkönyvekhez. Egy-egy meghatározott típusú rádió, televízió vagy magnetofon műszaki leírását azonban többnyire csak hosszas keresés, számos könyv átlapozása árán találja meg az olvasó. Ráadásul gyakran érheti csalódás amiatt, hogy az általa keresett információkat tartalmazó könyveket mások éppen kikölcsönözték, vagy e művek nincsenek meg az érdeklődő által látogatott közművelődési könyvtárban. Emiatt az illető nem tudja, hogy melyik művet jegyeztesse elő a könyvtárosokkal (akik a kölcsönzésből visszahozott könyvet előjegyzés esetén félreteszik a számára), vagy melyik - az állományban nem található - mű nagyobb könyvtárakból való átkölcsönzésére kérje meg a könyvtárosokat.
Különösen nehéz helyzetben vannak azok, akik a régebbi típusú készülékek leírásai után kutatnak. Számukra alapvető forrásmunka Kádár Géza Rádió és televízió vevőkészülékek című könyvsorozata. Kiadványunk az ezekben a könyvekben közölt műszaki leírások mutatóját tartalmazza. Segítségével az érdeklődő könnyen tájékozódhat arról, hogy az általa keresett készülék adatai egyáltalában megtalálhatók-e a sorozatban, s ha igen, melyik kötet hányadik lapján. Ha a megfelelő kötet nincs benn - vagy nincs meg - a könyvtárban, előjegyeztetheti, illetve könyvtárközi kölcsönzéssel kérheti, vagy az egész mű kérése helyett megrendelheti a keresett leírásokat tartalmazó oldalak másolatát. Mindehhez szívesen nyújtanak segítséget a községi, a városi és a szakszervezeti könyvtárak munkatársai.
A mutató két részből áll. Az első az ún. Tematikus index, amely a különböző típusú készülékek (pl. zsebrádiók, táskarádiók stb.) leírásainak lelőhelyét közli. Egy-egy fejezeten belül a készülékek elnevezései (a káván található fantázianevek) betűrendben követik egymást, a nevek utáni számok pedig azt jelölik, hogy a készülék leírása a sorozat melyik kötetének hányadik lapján található.
A mutató másik nagy szerkezeti egysége a Típusszám index, amely a tematikus index tételszámaira utal vissza. Itt egy-egy készülék azonosítását a készülékfajta ismérveinek felsorolása segíti elő. Sorozatunk következő füzetében az újabb kiadványokban, szervizkönyvekben megjelent műszaki leírások mutatóját adjuk majd közre. Vissza

Tartalom

Bevezetés 3
Tematikus index 5
Zsebrádiók 5
Táskarádiók 6
Asztali rádiók 7
Autórádiók 10
Rádió kombinációk 11
Rádió-lemezjátszó 11
Rádió-lemezjátszó-magnetofon 12
Rádió-magnetofon 12
Magnetofonok 12
Lemezjátszók, hangerősítők, hallásjavítók 13
Televíziók 13
Tv-tartozékok 15
Egyéb eszközök 15
Típusszám index 16
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv