1.035.434

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Analízis I. Feladatgyűjtemény

Sorozatok, egyváltozós függvények

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Polygon Szegedi Egyetemi Kiadó
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 198 oldal
Sorozatcím: Polygon Jegyzettár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Aki matematikát tanul, annak az elmélet elsajátítása mellett gyakorlatra is szert kell tennie rutineljárásokban, feladatok megoldásában. Feladatgyűjteményünk ebben kíván segítséget nyújtani azoknak... Tovább

Előszó

Aki matematikát tanul, annak az elmélet elsajátítása mellett gyakorlatra is szert kell tennie rutineljárásokban, feladatok megoldásában. Feladatgyűjteményünk ebben kíván segítséget nyújtani azoknak a matematika szakos hallgatóknak, akik a bevezető analízis 1-2. félévében sorozatokról, egyváltozós függvényekről tanulnak.
Jegyzetünkben a legtöbb feladat azokat az alapvető eljárásokat gyakoroltatja, amelyekben az analízist tanuló hallgatónak feltétlenül jártasnak kell lennie. Más feladatok az elméleti anyag kiegészítései, a megismert fogalmak, módszerek alkalmazásai. A tárgyalt anyag elsősorban a matematika szakosok szokásos bevezető analízis tanulmányaihoz illeszkedik. (Jegyzetünk fizikus, informatikus vagy mérnök hallgatóknak is hasznos lehet, de számukra a tárgyalt anyag súlypontjai máshová kerülhetnek.)
Figyelemmel kellett lennünk arra, hogy a témakörök feldolgozására szolgáló idő kevés. Így, fájó szívvel bár, de le kellett mondanunk sok-sok érdekes feladatról, összetett problémáról éppúgy, mint a gyakorlati alkalmazások szisztematikus bemutatásáról is. Fontosnak tartottuk, hogy a feladatok száma elegendő legyen a gyakorláshoz, de ne legyen elrettentően nagy. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv