1.035.517

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

1956 Szolnok megyében

1956 október-novembere a Szolnok megyei sajtó és aprónyomtatványok tükrében

Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Papírmappa
Oldalszám: 166 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: A könnyebb kezelhetőség érdekében a nagyobb méretű újságok és egyéb nyomtatványok A/4 méretre kicsinyített fakszimilében jelentek meg, a Karcagi Híradó eredeti mérete ezzel megegyezik, a kisebb nyomtatványokat eredeti nagyságban sokszorosítottuk. Teljes gyűjtemény. Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
1956 október-novembere a Szolnok megyei sajtó és apró nyomtatványok tükrében. Néhány hónappal ezelőtt is még a közelmúlt történetére vonatkozó források egy részét - közte az... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
1956 október-novembere a Szolnok megyei sajtó és apró nyomtatványok tükrében. Néhány hónappal ezelőtt is még a közelmúlt történetére vonatkozó források egy részét - közte az 1956-os népfelkelés dokumentumait - a közgyűjtemények zárt anyagként kezelték, az érdeklődök legfeljebb kutatói engedély birtokában juthattak hozzá. Napjainkban, a véleménynyilvánítás és a sajtószabadság különféle korlátainak megszüntetése idején az elsők között nemzeti könyvtárunk szakított a korábbi gyakorlattal, s zárt részlegét Kortörténeti Tár néven teljes egészében megnyitotta a nyilvánosság előtt.
A Szolnok Megyei Verseghy Könyvtárnak ilyen kiterjedt zárolt gyűjteménye természetesen nem volt. Az 1956-os helyi lapok és kis nyomtatványok (röplapok, plakátok, különféle felhívások) azonban csaknem hiánytalanul megvannak állományunkban. A megye és a megyeszékhely történetével foglalkozók számára nélkülözhetetlen dokumentumok nyilván sokkal szélesebb kör érdeklődésére is számot tartanak. Kiadványunkkal ezeket az igényeket kívánjuk kielégíteni. Vissza

Tartalom

A tasakban olvasóink az alább felsorolt dokumentumokat találják:
- Szabad Nép 1956. november 6-11. (6 db)
- A Nép Lapja 1956. október 28-31., november 1., 3., 5., 6. (8 db)
- Szolnok Megyei Néplap 1956. október 23., 24., 24 (rendkívüli szám), 26. (4 db)
- Karcagi Híradó - 1956. I. évfolyam 1-9. szám (9 db)
- 76 db kis nyomtatvány
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv