1.035.166

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Zilahy Ágnes valódi magyar szakácskönyve

Szerző

Kiadó: Magyar Nők Lapja Kiadóhivatal
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 366 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 16 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Első kiadás!
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó, irta Zilahy Ágnes3
Levesek
Közönséges hus-leves5
Barna-leves6
Tyuk-leves7
Tiszta borsos-leves7
Gulyás-hus8
Gulyás-hus másképpen9
Rák-leves9
Rákba való töltelék10
Pergelt- vagy árva-levesek
Rák-leves11
Tüdő táska-leves12
Gomba-leves13
Zöldség-leves13
Darával töltött tészta-leves14
Gombócz-leves15
Paradicsom-leves16
Káposzta-leves17
Borleves böjtösen17
Savanyu tojás-leves18
Borkő-leves19
Kőmény magos-leves19
Tört máj-leves20
Levesbe valók
A rákba való felvert galuska20
Rák-leves rák-hussal21
Tej-galuska22
Dara (griz) koczkák22
A máj-galuska23
Olasz-borsó24
Gyöngykása fokhagymával24
Gyöngykása gombával25
Rizskása gombával25
Rák-vaj - vagy rák-zsir25
Vegyes zöldség26
Tüdő táska27
Liszt koczkák28
Zsemlyekása (griz) gombócz28
Lisztgaluska29
Hus körül való étkek
Rizskása gombával29
Csiperkegomba30
Többféle gomba készitése31
Rizskása hagymával31
Házi makkaroni32
Vizes galuska32
Turós-gombócz33
Burgonya-törve33
Reszelt-tészta34
Sárga-répa34
Káposztasaláta35
Mártások
Tartár-mártás36
Mandulás tormamártás36
Metélő hagyma-mártás37
Eczetes torma37
Halakra való mártás37
Majonéz38
Szárdella vaj38
Paradicsommártás39
Tejfeles ugorkamártás39
Tejfeles tormamártás40
Szardellamártás41
Kapornyamártás42
Zsemlyemártás42
Kapormártás43
Fokhagymamártás43
Ugorkamártás44
Köszméte (Piszke) mártás44
Sóskamártás44
Éretlen szőlő (egres) mártás45
Meggymártás46
Veres szőlő (ribizli) mártás46
Almamártás47
Leves utáni ételek
Főtt marhahus párolva48
Főtt marhahus vagdalva49
Kirántott sonka50
Velős szeletek50
Vese velővel51
Sonkás-omlet52
Liba, vagy más szárnyas májból vagdalék52
Földi Csiga53
Borju-láb és borju-fej kirántva54
Tüdő rizskásával55
Töltött tojás55
Keserü-gomba56
Főzelékek
Töltött-káposzta (kolozsvári)57
Közönséges töltött-káposzta59
Hussal összerakott káposzta60
Kelkáposzta61
Kelkáposzta tejfellel61
Kelkáposzta töltve62
Zöldkáposzta töltve63
Lucskos káposzta64
Székely-gulyás65
Töltött karalábé66
Töltött zöld paprika67
Töltött paradicsom68
Töltött burgonya68
Töltött ugorka69
Tökkáposzta70
Paprikás káposzta71
Babéros savanyu burgonya72
Szemes paszuly73
Száraz borsó74
Tojásos és sonkás burgonya74
Szilva-lével75
Szilva tálbanfőtt76
Zöld-paszuly76
Vegyes zöldség77
Kartfiol78
Spárga-tök79
Spárga79
Komlóhajtás80
Labóda (vagy spenót)81
Szemes zöld-borsó81
Lencse böjtösen82
Ludas-kása83
Kucsmagomba töltve84
Aszalt lengyel gomba85
Becsináltak
Rák "kokó"-val86
Borju agyvelő czitrommal87
Sárga-répa sertés-hussal87
Tárkonyos bárány88
Köszmétés bárány88
Bárány czitrommal89
Köszmétés csirke90
Karalábés csirke90
Zöldborsó csirkével91
Paradicsomos csirke91
Malozsás és gesztenyés nyelv92
Paczal92
Borju-láb és fej tojással93
Debreczeni mazsolás csirke94
Rák rizskásával95
Pecsenyék
Beafstek96
Marhahus paprikás97
Vetrecze98
Zöldséges pecsenye99
Lengyel rostélyos99
Vereshagymás rostélyos100
Tejfeles rostélyos100
Fehér pecsenye101
Savanyu vesepecsenye102
Szalonnával tüzdelt vesepecsenye102
Szenen, illetve rostélyon sült (flek)104
Marha-pecsenye-gombócz105
Vagdalt marha-pecsenye106
Bornyu-szelet107
Bornyu-vesés108
Bornyu-tokány108
Bornyu-pörkölt109
Bornyu-czomb109
Rántott bornyu110
Töltött bornyuszegy111
Bornyu fehér-pecsenye töltve112
Bornyu-máj113
Bornyu-nyelv113
Rántott csirke114
Töltött csirke115
Paprikás-csirke117
Pörkölt-csirke118
Kappan-sült118
Szalonnával sütött kappan119
Kacsa sülve120
Szelid kacsa vad módra120
Pulykasült121
Pörkölt-pulyka122
Pulyka vagdalt hussal123
Libasült125
Libamell fojtva125
Sült-libamáj126
Angol-sült127
Marhahus tejfeles mártásal128
Paprikás-szelet129
Serpenyős rostélyos129
Főtt-marhanyelv130
Marhapecsenye zöldséges mártással131
Erdélyi tokány131
Malaczsült132
Pörkölt-malacz134
Malacz-pecsenye tordaiason134
Paprikás, sertés tejből135
Sertés-gerincz (karmanádli)136
Sertés-gerincz (másképpen)136
Sertés-szelet137
Sertés-czomb138
Vad-husak
Az őzderék páczolva139
Páczolt-nyul140
Nyul pácz nélkül141
Nyul paprikás142
Nyul babérral143
Vad-liba144
Vad-kacsa145
Szalonka és szalonkabél145
Fenyő-madár belestül147
A verebek148
Halak
Szegedi halpaprikás148
Tejfeles halpaprikás150
Rántott harcsa150
Harcsa150
Apróhal egészben sütve151
Csuka füszeresen152
Süllő (vagy csuka) töltve153
Hal-leves154
Hering melegen154
Száritott tőkehal155
Marinirozott hal156
Rántott békaczomb156
A pisztráng hidegen157
Saláták és diszitések
Aszpik158
A magyar házimustár159
Öntött saláta160
Hideg saláta161
Zeller és burgonya saláta161
Hering saláta162
Vegyes saláta163
Tészták
A fánk164
A bába kalács167
Az egyszerü kalács168
Kürtös kalács170
A király kalács171
Az arany galuska172
A darázslép tészta174
A cseh-fánk175
Az élesztős-sodralék176
A mákos-gubó177
Az élesztős-lepény178
Az élesztős palacsinta179
A turós koczka-tészta180
A paraszt-béles181
A réteges (élesztős) pogácsa182
A tepertős pogácsa183
A tepertős vakarcs184
Az élesztős, irós-tészta185
Az irós-tészta186
A félirós-tészta187
A tóló-fánk189
A rétes-tészta191
A rétesbe való töltelékek193
Az almatöltelék195
A turós rétes195
A máktöltelék196
A diótöltelék196
Csiga rétes196
Császár-morzsa197
A debreczeni béles198
A székely-béles200
A burgonya-rétes201
A palacsinta-tészta201
A levelen sült203
A zsemlye pudding205
Bor mártással206
A Puddingokra és tálba főttekre avló tejmártás207
A bor-mártás208
Csokoládé mártás209
Az eper tálbanfőtt209
A dara tálbanfőtt tojássárgával210
A dara tálbanfőtt másképpen211
A csokoládé tálbanfőtt211
A tejfel tálbanfőtt212
A keményítő tálbanfőtt213
A rizskása tálbanfőtt213
A zsemlye-morzsás darakoczkák214
A rózsa-fánk215
A tejfel-koczka216
A hájas pogácsa218
Az uti-pogácsa218
Kisütött zsemlye219
Az alma-fánk219
A zsiros-lepény220
Turós-lepény221
A fahajas-fánk222
A málé-lepény224
A gyurt tészták225
Juh túrós tészta226
Tehér túrós-tészta227
A sodrott-tészta (nudli)227
A szilvaizes derelye229
A káposztás koczka-tészta230
A sonkás-tészta231
A tejbenfőtt laska232
A darával készült tészta233
A mákos tészta233
A tehén-túrós gombócz234
A bánáti gyümölcs-kenyér235
A gyümölcs-kenyér237
A vaniliás perecz238
A czukor-perecz239
A ráczpite239
A pozsonyi mákos-patkó240
Libazsiros sütemény241
A porhanyós kis kifli242
A mézes lepény242
A diós sütemény243
Diós rudak244
A habos tészta244
Füszeres édes tészta245
A morzsa-torta246
A csokoládés édes tészta247
A csokoládé-torta248
A sodrott torta-lepény248
A dió-torta149
A pergelt torta250
A dalauzi251
A Szukros tört dió252
A mogyoró csemege253
Az édeske253
A mandulacsókocska254
A gyümölcsös csókocska255
Mandula kártya255
A bazarcsókocskák256
A vanilia fagylalt256
Kávé fagylalt257
Csokoládé fagylalt258
Gyümölcs fagylaltok258
A madár-tej259
A krémek259
Baraczk krém260
Az ostya sütés261
Különlegességek
A komlós kenyér sütése262
A komlós korpa készítése264
A bálmos266
A must kolbász (bánáti csemege)267
A puliczka268
A "debreczeni" kolbász készitése270
A sonka és a marha-nyelv páczolás271
A "virsli" készités271
Bör-sajt272
A zsir olvasztás273
Meleg és hideg italok
Csokoládé274
Az édes ürmös készitése275
Dió pálinka276
Puncs276
Meleg limonádé277
Hideg puncs277
Almabor277
Vegyes gyümölcs-pálinka278
Vaniliás pálinka279
Narancs pálinka280
Köménymagos pálinka280
Eczet készités281
Birsalma-sajt282
Birsalma-sajt más módon282
Télire eltett zöld-paszuly283
Czitrom és narancs eltartása284
Hogy kell a szilvát eltartani284
Hogyan kell a tojást eltartani285
A dinnye eltartása285
Hogy kell az avaszsirt jóvá tenni286
Kovászos ugorka télire286
Kovászos ugorka más módon287
Ugorka saláta289
Eczetes ugorka üvegben290
Paprikás piros káposzta290
Tökkáposzta üvegben291
Sóska mártás üvegben292
Hagyma eczetbe téve292
Édes zöldpaprika eczettel293
Eczetes ugorka saláta293
Vegyes zöldség saláta294
Aszalt körte295
Aszalt zöld kukoricza296
Zöld paszuly aszalva297
Aszalt paradicsom297
Tinori gomba aszalva298
Szappanfőzés298
Hogyan lehet égési sebet gyorsan enyhíteni?300
Hogyan lehet a kémény tüzet eloltani?306
Mosdószer301
Befőttek
Többféle egyformán elkészithető befőtt302
Sárga dinnyehaj befőtt304
Görög dinnye befőtt305
Czukorba főtt baraczk307
Kajszin baraczk befőtt307
Magolt ribizli309
Körte befőtt309
Birsalma befőtt310
Hámozott dió befőtt311
Rendes dió befőtt311
Zöld ringlót312
Rummal eltett vegyes gyümölcs313
Meggy eczettel319
Birsalma sürü czukorban314
Magold meggy czukorban315
Apró arany alma czukorban315
Birsalma eczettel315
Kajszin baraczk eczettel316
Sárga dinnyehéja befőtt316
Az elromlott befőttek értékesítése317
Őszibaraczk-iz317
A czukros gyümölcsök318
Paradicsom üvegben319
Az asztalterités322
Nagy ebéd (télen)324
Nagy vacsora (télen)325
Nagy ebéd (tavasszal)325
Nagy vacsora (tavasszal)327
Nagy ebéd (nyáron)328
Nagy vacsora (nyáron)328
Nagy ebéd (ősszel)329
Nagy vacsora (ősszel)330
Utóirat331
Hirdetések
Magyar Hirlap ("Bárányfelhő")333
Magyar Föld337
Budapesti Hirlap338
Pesti Napló342
Nemzet342
Fővárosi Lapok343
Borsszem Jankó343
Magyar Bazár344
Kis Lap344
Athaenaeum könyvei344
Herkules346
Nép Barátja346
Budapester Tagblatt347
Pénzügyi Utmutató349

Zilahy Ágnes

Zilahy Ágnes műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Zilahy Ágnes könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv