1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Teozófia 1915. augusztus

A Magyar Teozófiai Társulat lapja/4. évfolyam

Szerző

Kiadó: Magyar Teozófiai Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 19 oldal
Sorozatcím: Teozófia
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomatott Sárik Gyula villanyerőre berendezett könyvnyomdájában, Czegléden.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

TEOZÓFIA ÉS VEGETÁRIZMUS.
Több szempontból vitatkozhatnánk a vegetárizus elméletéről és annak gyakorlati alkalmazásáról; tárgyalhatnók a kérdést az egészség szempontjából, vitathatnók fiziológiai... Tovább

Előszó

TEOZÓFIA ÉS VEGETÁRIZMUS.
Több szempontból vitatkozhatnánk a vegetárizus elméletéről és annak gyakorlati alkalmazásáról; tárgyalhatnók a kérdést az egészség szempontjából, vitathatnók fiziológiai vagy kémiai oldaláról; hatalmas érveket hozhatnánk föl mellette, rámutatva a húsevés és az erős szeszes italok használata között fennálló szoros összefüggésre. Akik alkohollal élnek, azaz visszaélnek, a leggyakrabban erős húsevők is. Megközelithetnők más, önök előtt tán ismertebb szempontból is, amiről a vegetárizmusról szóló Írásokban és előadásokban már számtalanszor szó esett. Éppenigy áll a dolog a Teozófiával is. Ha külön tárgyalnám, szólnék önöknek a Teozófia fogalmáról, ismertetném tanításait; hozzáfűzném történelmi fejlődését, törvényeinek a természetből folyó ésszerű okait és az emberiség fejlődését elősegítő filozófiai értékét.
De most a két tárgyat egymáshoz való viszonyában akarom tárgyalni, ami azt jelenti, hogy olyan érvekkel akarok előállni, gondolatainknak olyan irányt akarok adni, amely önöknek kevésbbé ismerős és ahogyan a vegetárizmusról eddig még nem igen beszéltek.
Egyúttal be akarom bizonyítani önök közül azoknak, akik nem vegetáriusok, hogy a Teozófia más érveket is tud fölhozni a növény evés elmélete mellett, nemcsak olyanokat, amelyek a test táplálásával függnek össze, vagy amit a fiziológia nyújt, nemcsak az a hatás ismeretes előtte, amelyet a vegetárius táplálkozás a szeszes italok élvezésére gyakorol. Vissza

Tartalom

TARTALOM:
A Besant: Teozófia és vegetárizmus. - Könyvek. - Olvasók
rovata. Vegetárius konyha II. - A Társulatból.

A. Besant

A. Besant műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: A. Besant könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv