1.035.188

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Német nyelv kezdőknek 1-30. lecke


Kiadó: ELO-Európai Levelező Oktatási Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 540 oldal
Sorozatcím: ELO - Nyelvtanulás
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Német  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A német nyelv kezdőknek című tanfolyam programja
1-2. lecke
Téma: Ismerkedés, bemutatkozás.
Nyelvtan: A szórend. A tagadószók. A névelők. A főnév neme és helyesírása. A személyes névmások. Az ige jelen idejű ragozása.
3-4. lecke
Téma: Foglalkozások.
Nyelvtan: A névelők (folyt.). A kérdő névmások. A "sein" és "haben" ragozása. A rendhagyó igék jelen idő, egyes számú ragozása. Az előljárószók. Tőszámnevek 1-20-ig.
5-6. lecke
Téma: Utazás. Időpontok. Égtájak.
Nyelvtan: A főnév tagadása. A birtokos névmások. Az "es gibt", a "wollen" és "können" módbeli segédigék ragozása. Jelen idejű igeragozás (folyt.). Magázás.
7-8. lecke
Téma: A család. Utazás.
Nyelvtan: A személyes névmások teljes ragozása. A "KATI" (alárendelt mellékmondati) szórend. A "wissen", "müssen" igék ragozása. Az előljárószók (folyt.).
9-10. lecke
Téma: Napi cikkek vásárlása.
Nyelvtan: A mutató névmások. A főnevek (folyt.). A "man" általános alany. A "sollen", "dürfen" segédigék. Az igék jelen idejű ragozása. Tőszámnevek 20-ig.
11-12. lecke
Téma: Étteremben. A piacon.
Nyelvtan: A főnevek neme és többes száma. A birtokos névmások ragozása. Az "es" névmás használata. Igeragozás (folyt.). A visszavonható ige ragozása (a visszaható névmás tárgyesetben).
13-14. lecke
Téma: A munka világa.
Nyelvtan: A főnevek (folyt.). A kérdő szórend. Az "einer, eins" határozatlan névmás. Igekötős igék ragozása. A "nach" és az "in" időhatározó szerkezetekben.
15-16. lecke
Téma: Szabadidő, nyaralás.
Nyelvtan: A főnevek többes száma. A gyenge ragozású főnevek. Szórend kijelentő, kérdő és felszólító mondatokban. A névmások (folyt.). Igeragozás. Az állítmány helye a mondatban.
17-18. lecke
Téma: A ház.
Nyelvtan: A főnevek (folyt.) A birtokos eset egyes és többes számban. A birtokos névmás ragozási rendszere. Igeragozás (folyt.). A megszólítás.
19-20. lecke
Téma: Nevelés és oktatás.
Nyelvtan: "dieser, diese, dieses" mutató névmás ragozása. A birtokos névmás ragozása (folyt.). Igeragozás (folyt.). Előljárószák. A visszaható igék ragozása. A visszaható névmás részes esetben.
21-22. lecke
Téma: Cégek, vállalatok mindennapi élete.
Nyelvtan: Melléknevek gyenge ragozása. A melléknevek vegyes ragozása egyes számban. Igekötős igék ragozása (folyt.). A tőszámnevek 20-tól 100-ig. A német ABC.
23-24. lecke
Téma: A költözködés.
Nyelvtan: Melléknevek vegyes ragozása. Névelő nélküli melléknév ragozása. A "sein" és "haben" igék múlt ideje (Präteritum). A tőszámnevek 100 felett. A tagadás szerkezete.
25-26. lecke
Téma: Tartós cikkek vásárlása.
Nyelvtan: A mellérendelő szórend. A felszólító mód. Az erős melléknevek erős ragozása. A "was für ein" kérdő névmás. A "mögen" és "lassen" igék jelen idejű ragozása.
27-28. lecke
Téma: Az orvosnál.
Nyelvtan: A befejezett (Perfekt) múlt idő és szórendi tudnivalói. A "jemand" névmás. A "weil" kötőszó használata. Előljárószók (folyt.).
29-30. lecke
Téma: Betegség.
Nyelvtan: A befejezett múlt (Perfekt) igeragozás a rendhagyó igéknél. Szórend a Perfekt használatakor. Melléknévből képzett főnév ragozása. A sorszámnevek. A dátum.
31-32. lecke
Téma: Élmények.
Nyelvtan: A személynevek birtokos esete. Határozószók főnevekből. A "werden" ige ragozása jelen időben. A "sein" ige felszólító módban. Az ige és vonzata.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv