1.035.406

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Amit minden bélyeggyűjtőnek tudni kell

Szerző

Kiadó: Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének Gyulai Bélyeggyűjtő Köre
Kiadás helye: Gyula
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 33 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: 500 példányban jelent meg.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ez a kis füzet a most induló fiatalabb bélyeggyűjtőknek óhajt segítő társa lenni. Azt a segítséget szeretné megadni nekik, amelyet mi régi gyűjtők, annakidején, sajnos, nem kaptunk meg, és aminek... Tovább

Előszó

Ez a kis füzet a most induló fiatalabb bélyeggyűjtőknek óhajt segítő társa lenni. Azt a segítséget szeretné megadni nekik, amelyet mi régi gyűjtők, annakidején, sajnos, nem kaptunk meg, és aminek hiánya indulásunk tétovaságában és tévedéseiben károsan éreztette hatását. Abban az időben ugyanis nem ismerték fel a bélyeggyűjtés sokféle és rendkívül hasznos szerepét és nagy általánosságban a bélyeggyűjtést gyerekes dolognak tartották. Sajnos, ha nem is számottevően, de vannak még ma is, akik a bélyeggyűjtést a régiekhez hasonlóan ítélik meg, akik még most sincsenek tisztában annak nevelő, művelő hatásával.
Igen, a régmúltban nem ismerték fel, hogy a bélyeggyűjtés sokoldalúan nevel, tanít, hogy a műveltséget, a jó ízlést, szépérzéket fejleszti; hogy a bélyeggyűjtés a pontosságra, rendszerezésre nevel, hogy a bélyeg úgy hazánknak, mint a távoli földrészek államainak, népeinek, azok kultúrájának, művészetének, stb. ismeretét terjeszti, azonkívül segítséget nyújt a történelem, a nevezetes emberek, a földrajz, az állat- és növényvilág, stb., stb. megismeréséhez.
A régiek nem tudták, hogy a szabadidőt semmivel sem lehet oly értékesen eltölteni, mint a bélyeggyűjtéssel. Vissza

Tartalom

Előszó 3
Bevezető 4
A postaintézmény ősei 6
A magánposták 8
A bélyegről 16

Istvánfalvy Miklós

Istvánfalvy Miklós műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Istvánfalvy Miklós könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv