1.035.187

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magasépítmények függőleges építésének ellenőrzése geodéziai módszerekkel

Szerző
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott kemény kötés
Oldalszám: 107 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrált. Mellékelt füzettel.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"Ipari, gazdasági és kulturális létesítmények kivitelezése folyamán számos olyan karcsú - tehát kis alapterületű és magas - építmény (pl. gyárkémény, rádió- és televízió,... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"Ipari, gazdasági és kulturális létesítmények kivitelezése folyamán számos olyan karcsú - tehát kis alapterületű és magas - építmény (pl. gyárkémény, rádió- és televízió, adótorony, toronyház, magas kilátó, víztorony stb.) építése válik szükségessé, mely építmények helyes műszaki kivitelezése nem csupán a tervezett méretek és szerkezeti megoldások betartásától függ, hanem azt nagy mértékben befolyásolja az építmény hosszanti (álló) tengelyvonalának megfelelő pontosságú függőlegessége is. Sokszor stabilitási és egyéb (pl. esztétikai) követelmények is határt szabhatnak a függőlegestől való eltérés megengedhető legnagyobb értékének. Ezért ezen építményeket a függőlegesség szempontjából az épitkezés folyamán állandóan ellenőrizni kell, hogy az esetleg szükséges kiigazitásokat azonnal meg lehessen tenni. Az ellenőrzés általában meghatározott időközökben, vagy bizonyos előre ismert magasságok elérése alkalmával történik.
Az építés egyes időpontjaiban geodéziai mérésekkel kimutatott tengelyferdeségek általában négy tényező hatásából tevődhetnek össze:
az építés hibájából
az építés alatti esetleges egyenlőtlen süllyedésből,
az egyoldalú felmelegedés (napsütés), valamint
külső oldalirányú nyomóerő (szél) hatására történő tengelykimozdulásból." Vissza

Holéczy Gyula

Holéczy Gyula műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Holéczy Gyula könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv