1.035.197

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ki a bűnös?

Szerző
Fordító

Kiadó: Új Magyar Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 238 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a műből:
"száz év mult el Herzen születése óta. Az egész liberális Oroszország ünnepli őt, óvatosan megkerülve a szocializmus komoly kérdéseit, gondosan leplezve, hogy miben különbözött a... Tovább

Előszó

Részlet a műből:
"száz év mult el Herzen születése óta. Az egész liberális Oroszország ünnepli őt, óvatosan megkerülve a szocializmus komoly kérdéseit, gondosan leplezve, hogy miben különbözött a forradalmár Herzen a liberálistól. A jobboldali sajtó is megemlékezik Herzenről, azzal rágalmazza, hogy élete alkonyán megtagadta a forradalmat. A külföldi liberális és narodnyik szónokok frázist, frázisra halmoztak össze Herzenről.
A munkáspártnak nem azért kell megemlékeznie Herzenről, hogy nyárspolgári módon magasztalja őt, hanem azért, hogy tisztázza saját feladatait, hogy tisztázza annak az írónak igazi történelmi jelentőségét, akinek nagy része volt az orosz forradalom előkészítésében.
Herzen a mult század első felének nemesi, földesúri forradalmár nemzedékéhez tartozott. A nemesség Bironokat és Arakcsejeveket, megszámlálhatatlan "részeges tisztet, kihívó kötekedőt; kártyást; orgiázó vásári hőst; falkamestert; verekedőt, botoztatót, háremtartót" és széplelkű Manyilovakat adott Oroszországnak. "Ezek között nőttek fel - írta Herzen, - december 14-nek férfiai, a hősök falanxa, kiket vadállat teje táplált, mint Romulust és Remust... Ezek tetőtől talpig tiszta acélból kovácsolt legendás óriások, történelemalkotó harcosok, akik tudatosan mentek a biztos pusztulásba, hogy új életre ébresszék az ifjú nemzedéket és megtisztítsák a hóhérok és szolgalelkűség környezetében született gyermekeket." Vissza

Herzen

Herzen műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Herzen könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv