1.035.535

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyümölcsfák, rózsák, regények

Jókai Mór és a Sváb-hegy/Kiállítási katalógus

Róla szól
Fotózta

Kiadó: Petőfi Irodalmi Múzeum
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 36 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 19 cm
ISBN: 963-7412-95-6
Megjegyzés: Kiállítási katalógus. Német nyelvű összefoglalóval. Színes és fekete-fehér reprodukciókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

2001 tavaszán, a Jókai év záróeseményeként megújult a sváb-hegyi Jókai Emlékszoba. A Petőfi Irodalmi Múzeum kiállítása a korábbiaknál erőteljesebben kívánja az írót a Sváb-hegyhez kötő szálakat... Tovább

Előszó

2001 tavaszán, a Jókai év záróeseményeként megújult a sváb-hegyi Jókai Emlékszoba. A Petőfi Irodalmi Múzeum kiállítása a korábbiaknál erőteljesebben kívánja az írót a Sváb-hegyhez kötő szálakat bemutatni, jelezni Jókai nem mindennapi kertjének helyét az életrajzban és az életműben.
Gyűjteményünk abban a kivételes helyzetben van, hogy csaknem eredeti állapotában őrzi a Bajza utcai hajdani Petőfi Ház - az ország első irodalmi gyűjteménye - Jókai-anyagát: az író képeit, szobrait, rajzait, faragásait, a róla készült fotókat, könyvtárát s lakásának bútorait, tárgyai. Mindaz amit ő megőrzésre, emlékezésre méltónak tartott, s amit az előtte tisztelgő kortársak neki ajándékoztak. Szinte senki nem ünnepel az irodalomban olyan egyhangúan Magyarország, mint Jókait, a szinte elborítja otthonát a rengeteg ajándék, a magyar könyvespolcokon megjelennek a százkötetes Jókai-kiadás egybefüggő, piros oszlopai.
Ennek a népszerűségben és sikerben fürdő közéleti embernek egy másik arcát mutatja be a sváb hegyi kiállítás. A csendre, magányra, alkotói nyugalomra vágyó íróét, aki teremtő erejét nemcsak a szellemi alkotásban, de - miként hősei - a világ kézzelfogható valóságának átalakításában akarja ki próbálni. Egy elhagyott bányából tündérkertet varázsol, s ennek az átalakulásnak, az itt töltött évtizedek gondosan megőrzött relikviáit mutatja be kiállításunk. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv