1.035.535

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Üveghintó

Ismertető füzet

Szerző
Fotózta

Kiadó: Nemzeti Szinház
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 44 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 16 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Ismertető füzet. Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. Korabeli hirdetésekkel. A Globus mélynyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Politikán, tudományos kutatáson keresztül rengeteget foglalkoznak manapság a magyar föld népével. A föld igazi arisztokráciájának, a magyar parasztnak igy időnként valóban szüksége van itt... Tovább

Előszó

Politikán, tudományos kutatáson keresztül rengeteget foglalkoznak manapság a magyar föld népével. A föld igazi arisztokráciájának, a magyar parasztnak igy időnként valóban szüksége van itt Budapesten a megérdemelt igazolásra. Erkölcsben, nyelvben és irodalmi beállitásban közelről sem az a magyar földmivelő nép, aminek a pártpolitika, a szólam, a kabaré és tetszetős jelszók elkönyvelik.
Az iró dolga, hogy alázatos szeretetével, szerény tudásával és kétségbevonhatatlan jóakaratával olyanoknak mutassa meg őket, amilyenek valóságban. Ezért irtam megint csak róluk vigjátékot, hogy a könnyebb műfaj segítségével világítsak rá a föld népének egyik legkényesebb problémájára. Szindarabot irtam, mert érdekelt a másik kérdés is: jobbak-e valóban a modern szinpadtechnikai törekvések az örökéletünek alkotott dráma-hármasegységnél és törvényerőre emelkedett-e valóban a film a szinpadon. Háromfelvonásos vigjátékommal a magam módján szerettem volna megfelelni mind a két kérdésre. Az elsőre épugy, mint á másodikra. Az irás persze még érzékelhető alakjában is fikció marad és ezen a ponton dől el mindig valamely irott mü sorsa.
BIBÓ LAJOS Vissza

Bibó Lajos

Bibó Lajos műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bibó Lajos könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Üveghintó Üveghintó Üveghintó
Állapot:
2.480 Ft
1.240 ,-Ft 50
6 pont kapható
Kosárba
konyv