1.035.545

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Népmeseszótár

Szerző
Lektor

Kiadó: TerraPrint Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 94 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN: 963-7717-84-6
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A "Népmeseszótár" összegyűjti és magyarázza a leggyakoribb (közel 2000) népmesei szavakat, tájnyelvi, régies kifejezéseket, amelyek eredete a régmúlt homályába vész, s előfordulásuk nem kis megértési zavart okozhat. Manapság, amikor a néprajz, a hagyományőrzés, valamint a lassan elfeledett nemzeti értékek ismét előtérbe kerülnek, úgy véljük, igen fontos feleleveníteni ezeket a már kevésbé ismert kifejezéseket. Sokuknak jelentésére ösztönösen ráérzünk, hiszen a gyökerek még bennünk vannak, de tudatosan már nem tudjuk megmagyarázni őket. E könyvünkben található gyűjtemény segítséget nyújt abban, hogy a már eltűnőben lévő, egyre kevésbé használt szavak értelmezéséért ne kelljen lexikonok, szótárak számtalan kötetét bújni, gyakran kevés sikerrel. Megkönnyíti a pedagógusok munkáját ugyanúgy, mint az egyre kevesebb szabadidővel rendelkező szülőkét. Hiszen a gyermek érdeklődő, kíváncsi, s ki szeret a kisdiák kérdésére "nem tudom"-mal válaszolni?

Vincze Tímea

Vincze Tímea műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Vincze Tímea könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv