1.035.545

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

San Michele regénye I-II.

Szerző
Fordító

Kiadó: Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félbőr
Oldalszám: 629 oldal
Sorozatcím: Világhírű regények
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: A Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat R.-T. nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Londonba siettem Franciaországból, hogy honosításom ügyét eligazítsam: úgy látszott, hogy hazámat belerántják a háborúba Németország oldalán. Henry James lett volna az egyik tanum, ő maga is most... Tovább

Előszó

Londonba siettem Franciaországból, hogy honosításom ügyét eligazítsam: úgy látszott, hogy hazámat belerántják a háborúba Németország oldalán. Henry James lett volna az egyik tanum, ő maga is most vált állampolgárrá. "Civis Britannicus sum", mondotta mély hangján. Jól tudta, hogy igyekeztem megtenni kötelességemet s azért nem sikerült, mert lehetetlenebbé váltam, semhogy másnak segítségére lehessek. James ismerte a rám váró sorsot. Kezét vállamra téve, megkérdezte, hogy mit akarok most kezdeni. Azt válaszoltam, hogy végleg elhagyom Franciaországot s mint szökevény eltemetkezem régi váramba. Ez az egyetlen hely, ahová való vagyok. Búcsúzásomkor emlékembe idézte azt a tanácsot, amelyet évekkel ezelőtt sanmichelei tartózkodása idején adott nekem, hogy írjak könyvet szigetotthonomról, amelyet ő a világ legszebb pontjának nevezett. Miért ne most írjam meg San Michelle igaz regényét, most, amikor a legrosszabb van eljövendőben és csüggedés vesz erőt rajtam? Ki mondhatna igazabb mesét San Micheléről, mint én, aki tulajdon kezemmel építettem föl? Ki festhetné le nálam jobban a Tiberius egykori villájának kertjében szerte heverő pompás márványcsonkokat? Éppen olyan ember számára, mint én, akit annyira érdekel a lélektan, micsoda lebilincselő tanulmány volna a komor, öreg császár alakja, akinek fáradt lába a mozaikpadlót taposta, amelyet a venyigék alól én kapartam elő. Olyan ember számára, aki álmatlanságban szenved, aki menekülni akar a maga nyomorúsága elől, nincs jobb dolog, mint könyvet írni.
Ezek voltak az utolsó szavai. Sohasem láttam többé viszont barátomat. Vissza

Fülszöveg

Axel Munthe önéletrajzi ihletésű műve, a San Michele regénye sokak emlékezetében fényesen ott ragyog még.
A világhírt e könyvével elérő szerző Párizsban, Rómában előkelő körök idegorvosaként működött. Részt vett a nápolyi kolerajárvány leküzdésében, gyógyította és ápolta a messinai földrengés sebesültjeit, Capri szigetén pedig saját tervezésű házat épített. Ezen események és emlékek köré szövi könyvének megkapó meséjét, melyen átizzik a halállal viaskodó ember természetszeretete és mindaz a gazdag emberismeret, amelynek hivatása révén birtokába jutott. Nagyszerű könyv ez: a helytállni akaró, esendő, a halállal szemben alulmaradó, de mégis időt, tehát életet nyerő emberről.

Tartalom

I.kötet
Ifjúság19
Quartier Latin40
Avenue de Villiers52
A divatos orvos69
Betegeim82
Chateau Rameaux109
Lappország152
Nápoly192
Újra Párizsban216
A halottkísérő232
Madame Réquin253
Az óriás258
Mamsell Agata267
Maurice vicomte278
John294
II. kötet
Utazás Svédországba5
Orvosok13
A Salpetriere36
Hipnózis57
Álmatlanság67
Szent Antal csodája81
Piazza de Spagna98
Még mindig orvosok112
Grand Hotel130
Les Petites Soeurs des Pauvres144
Miss Hall158
Nyár195
A madárhegy222
A Gyermek-Jézus230
Szent Antal ünnepe235
A regatta244
A vég kezdete266
A vén toronyban273

Axel Munthe

Axel Munthe műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Axel Munthe könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv