1.036.056

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar Érmehírlap 2001/2.

Magyarországi érmegyűjtők hírszolgálati közleménye/2. szám

Szerkesztő

Kiadó: S&K Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Papír
Oldalszám: 8 oldal
Sorozatcím: Magyar Érmehírlap
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal gazdagon illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tisztelt olvasó!

Nagy sikere volt a tavaly év végi "2000. ÉV PÉNZE" választásnak - szép számban kaptunk szavazatokat. Első helyen a 3000 forint névértékű magyar emlékpénz, a "Zeneakadémia"... Tovább

Előszó

Tisztelt olvasó!

Nagy sikere volt a tavaly év végi "2000. ÉV PÉNZE" választásnak - szép számban kaptunk szavazatokat. Első helyen a 3000 forint névértékű magyar emlékpénz, a "Zeneakadémia" végzett. A magyar érmét követi a második helyen az ausztrálok által kiadott 28 részes olimpiai emlékpénz sorozat és csak néhány helyre az angol Anyakirályné 100. születésnapjára kiadott brit emlékpénz.
Magyarországon az ausztrál olimpiai sorozat a második helyre szorult, nemzetközileg azonban a tavalyi év legsikeresebb kiadásának számít. A rendező ország nemrég hozta nyilvánosságra, hogy világszerte 5.062.470 érmét adtak el, mely példátlan az eddigi olimpiai kiadások sorában. Az óriási siker magyarázata egyrészt, hogy az olimpikonok valamint a közönség lelkesedése magával ragadta az ausztrál érmegyűjtőket is (az érmék 83 %-át Ausztráliában adták el) és másrészt, hogy az értékesítéssel egy profi marketing menedzsmentet bíztak meg, mely a korábbi olimpiai programokat elemezte, az ott elkövetett hibákból tanult és következtetéseket vont le.
Egy másik, a sporttal kapcsolatos esemény a Magyar Labdarúgó Szövetség alapításának 100. születésnapja. A legnagyobb magyar sportszövetség ezekben a napokban ünnepli születésnapját. Egy focilabda kerek és általában az érme is az. Talán ez a formai rokonság a magyarázata annak, hogy olyan sok gyűjtő lelkesedik ez iránt a gyűjteménytéma iránt Magyarországon és külföldön egyaránt. A mostani fókuszt ennek a témának szenteltük. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv