1.035.535

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

The Painted Bird

A festett madár

Szerző

Kiadó: Bantam Books, Inc.
Kiadás helye: New York
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 261 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Angol  
Méret: 18 cm x 11 cm
ISBN: 0-553-23631-8
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A különleges remekművet felmutató kortárs amerikai prózaírásban is a döbbenetes hatású, az olvasót sokáig kísértő regények közé tartozik A festett madár. Története egy kisfiúról szól, akit Lengyelországban 1939 őszén, a második világháború első heteiben egy távoli falu rejtekébe küldenek a szülei. A nevelőanya hamarosan meghal, a gyermek magára marad, és az elkövetkező négy esztendőben faluról falura kóborolva az emberi megaláztatás és az állati kegyetlenség számtalan formájának lesz elszenvedője vagy tanúja.
A bestiális borzalmak Kosinki olykor nyersen közvetlen, olykor szürreálisan tobzódó, olykor pedig éppenhogy költői leírásában végül szinte mitikus jelentőséget kapnak - egy olyan írói látomás részeként, amely, immár a XX. század és kiváltképp a második világháború tapasztalatainak birtokában, a közösségtől és a kommunikációtól megfosztott ember lecsupaszított énjét kutatja a "sötétség mélyén".

Tartalom

(zsidóság, Holokauszt, Európa, háború)

Jerzy Kosinski

Jerzy Kosinski műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Jerzy Kosinski könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv