1.035.545

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Édesipari termékek gyártása

Szerző
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 247 oldal
Sorozatcím: Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN: 963-230-208-7
Megjegyzés: 103 fekete-fehér ábrával illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Ajánljuk e kötetet az élelmiszeriparban dolgozó szakmunásoknak, betanított munkásoknak abból a célból, hogy szakmai ismereteiket bővítsék, műveltségüket növeljék. Legyenek könyveink tudásuk gyarapításának forrásai, munkájuk hasznos segítói. Szeretnénk, ha a kötetekből ügys kis kézikönyvtárart gyűjtenének össze, amely szakmai munkájukban megbízható íránytű lenne.

Tartalom

A cukorkakészítmények gyártása7
A cukorkagyártás nyersanyagai8
Alapvető nyersanyagok8
Kisebb jelentőségű nyersanyagok12
A cukorkagyártás technológiája14
A cukorkagyártás folyamatai14
Az előkészítő folyamat műveletei19
A formázási folyamat műveletei29
Kristályos szerkezetű, ún. pehelycukorkák gyártástechnológiája48
A pehelycukorka-gyártás folyamatai49
Az előkészítő folyamat műveletei51
A formázási folyamat műveletei53
A cukorkakészítmények csomagolása56
A fondantkészítmények gyártása59
A fondantgyártás nyersanyagai60
Alapvető nyersanyagok60
A fondantgyártás kisebb jelentőségű nyersanyagai60
A fondantkészítmények speciális szerkezete63
A fondatkészítmények gyártástechnológiája70
Az előkészítő folyamat műveletei70
A formázási folyamat műveletei75
Különleges fondantkészítmények86
A fondantkészítmények csomagolása87
A fondantkészítmények eltarthatósága és raktározása88
A karamellakészítmények gyártása94
A karamellagyártás nyersanyagai95
Alapvető nyersanyagok95
Egyéb nyersanyagok és járulékos anyagok97
A karamellakészítmények szerkezete98
A szénhidrátok szerepe a karamellák szerkezetkialakulásában99
Az emulziókészítés mint a karamellagyártás egyik legfontosabb szerkezetkialakító művelete100
A karamellakészítményekre jellemző barnulási reakciók105
A karamellakészítmények gyártástechnológiája106
A karamellamassza előállítási folyamata106
A karamellamassza formázási és csomagolási folyamata109
A karamellakészítmények eltarthatósága, raktározása114
Az édesipari zselékészítmények gyártása117
A zselékészítmények nyersanyagai117
A zselékészítmények gyártástechnológiájának folyamatai118
Az agarzselé gyártástechnológiája119
Az agar-agar mint zselírozóanyag119
Az agarzseléoldat (szol) gyártási folyamata120
Az agarzselé formázási folyamata122
Az agarzselé eltarthatósága123
A pektinzselé gyártástechnológiája123
A pektin mint zselírozóanyag123
A pektinzseléoldat (szol) gyártási folyamata)125
A pektinzselé formázási folyamata126
A pektinzselé eltarthatósága127
A zselatinzselék gyártástechnológiája127
A zselatinoldat (szol) gyártási folyamata128
A zselatinzselé-gyártás formázási folyamata129
Keményítő alapú zselék130
Kombinált zselék130
A zselékészítmények néhány fontos tulajdonsága131
A zselékészítmények csomagolása, tárolása132
A lazított szerkezetű (hab alapú) édesipari termékek gyártása136
A gyártás nyersanyagai136
A habképzés mechanizmusa137
A habkészítés folyamata140
A marshmallow-készítmények gyártása142
A montelimar-készítmények gyártása144
A nugátok gyártása (olvasmány)147
A drazsékészítmények gyártása149
A drazségyártás nyersanyagai150
A drazsékészítmények gyártástechnológiája151
Korpuszkészítési folyamat151
Gumírozási folyamat153
Rétegezési folyamat154
Színezési folyamat156
Fényezési folyamat157
Csomagolási folyamat157
A drazségyártás berendezései, szakaszos és folytonos technológiai vonalak158
Tablettázott édesipari termékek, granulátumok160
A rágógumi-készítmények gyártása164
Az édesipari tartós sütemények gyártása167
Az édesipari tartós sütemények alapvető nyersanyagai167
Liszt167
Szacharóz173
Zsiradék173
Keményítőszörp, invertszörp, méz173
A tésztaszerkezet lazítására használt anyagok173
Felületaktív anyagok176
Kisebb mennyiségben alkalmazott anyagok176
A tésztakészítés mint az édesipari tartós sütemények gyártásának speciális művelete177
A tésztaképződés177
A tészta szerkezetének kialakítását követő változások, a tészta pihentetése, érlelése179
A sütés mint az édesipari tartós sütemények gyártásának speciális művelete181
A sütési művelet181
A sütési művelet során végbemenő folyamatok183
A kekszgyártmányok előállítása185
Nyersanyagok186
A keksztermékek gyártástechnológiája186
A méztartalmú (mézes) sütemények előállítása197
A méztartalmú sütemények gyártástechnológiája199
Az ostyagyártmányok előállítása201
Az ostyagyártmány néhány jellemző nyersanyaga202
Az ostyagyártás technológiája203
A teasütemények előállítása210
Az omlós teasütemények gyártástechnológiája211
A felvert teasütemények gyártástechnológiája214
A pörkölt kávé előállítása219
A nyers kávé elsődleges feldolgozása (olvasmány)222
A kávé másodlagos feldolgozása (a zöld kávé feldolgozása)224
A nyers kávé tárolása225
A nyers kávé tisztítása225
A különböző kávéfajták keverése226
A nyers kávé pörkölése227
A kávé pörkölés utáni hűtése231
A pörkölt kávé utókezelése, csomagolása és tárolása231
Anyagmozgatási műveléetek232
Kávékivonatok232
A kávépótszerek gyártása235
A gabonakávé előállítása236
A cikóriakávé előállítása239
A kávépótszerek csomagolása242

Mohos Ferenc

Mohos Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Mohos Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Édesipari termékek gyártása Édesipari termékek gyártása

Könyvtári könyv volt.

Állapot: Közepes
15.000 Ft
12.000 ,-Ft 20
60 pont kapható
Kosárba
konyv