1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Háziipari és népi iparművészeti szövetkezetek

Grafikus
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 53 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Német  
Méret: 18 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Elmúlt már negyedszázada, hogy a háziipari és népművészeti szövetkezetek egy szervezetbe tömörültek. Kormányrendelet hívta életre a Háziipari és Népi Iparművészeti Szövetkezetek Országos... Tovább

Előszó

Elmúlt már negyedszázada, hogy a háziipari és népművészeti szövetkezetek egy szervezetbe tömörültek. Kormányrendelet hívta életre a Háziipari és Népi Iparművészeti Szövetkezetek Országos Szövetségét, a HISZÖV-öt.
A szövetkezetek szorgalmas tagsága több mint negyedszázad óta olyan hagyományokat mentett át a múltból, melynek kultúrtörténeti értékük van.
A szocializmus szinte teljesen átalakította a magyar ipar arculatát. Talán a háziipari szövetkezetek tevékenysége kötődik a múlthoz a legerősebb szálakkal. Itt maradtak meg azok a tevékenységek és alkotások, melyek százados hagyományokat őriznek. A tagok keze alól kikerülő népi iparművészeti alkotások őrzik az ősi magyar népművészet hagyományait, dolgozóink hallatlan tehetségét bizonyítják és igazolják művészkedő hajlamát. A hagyományos háziipari termékek jelenléte igazolja, hogy a ma embere is igényli szövetkezeteink termékeit.
Szövetkezeteink a Budapesti Nemzetközi Vásárokon szinte megalakulásuktól jelen vannak. 1954 óta - néhány évet kivéve - a fogyasztási javak vásárán színes, hangulatos folt volt a HISZÖV pavilonja.
Előszó feladata jelen esetben nem lehet más, mint bepillantást adni szövetkezeteink tevékenységéről. Ennek érzékeltetése a szövetkezetek által előállított termékek felsorolásával, illetve azok ismertetésével közelíthető meg. Szövetkezeteink több ezer terméket állítanak elő, így azok teljes körű leírása képtelenség, mégis megkíséreljük rendszerbe foglalni. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv