1.035.187

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A valódi asztrológia

Szerző
Fordító

Kiadó: Chemix Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 223 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-430-055-3
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A napjainkban széles körben elterjedt asztrológia meglehetősen különbözik attól az asztrológiától, amelyet hosszú története során valaha műveltek. Ez a számunkra oly ismerős, felhígított és eltorzított változat már korántsem az a tudomány, amely intellektuális mélységével és gyakorlati helytállóságával kultúránk megannyi kiváló elméjét megragadta.
A valódi asztrológia című könyvében John Frawley merészen borsot tör a modern asztrológia orra alá. Maró kritikával ütközteti azt a klasszikus (Williamn Lilly-féle) anyaggal, miközben részletekbe menő betekintést nyújt a hagyományos mesterség összes fő ágába. A kozmológiai háttér világos kifejtésével elsöpri a modern asztrológia és a szkeptikusok téves nézeteit. Megvilágítja, hogyan és miért működik a hagyományos asztrológia. Lépésről lépésre ismerteti a módszert, amely így elérhetővé válik azok számára is, akik nem rendelkeznek előzetes ismeretekkel e tárgyban - mindamellett kellően alapos mű ahhoz, hogy kézikönyvként szolgáljon... Tovább

Fülszöveg

A napjainkban széles körben elterjedt asztrológia meglehetősen különbözik attól az asztrológiától, amelyet hosszú története során valaha műveltek. Ez a számunkra oly ismerős, felhígított és eltorzított változat már korántsem az a tudomány, amely intellektuális mélységével és gyakorlati helytállóságával kultúránk megannyi kiváló elméjét megragadta.
A valódi asztrológia című könyvében John Frawley merészen borsot tör a modern asztrológia orra alá. Maró kritikával ütközteti azt a klasszikus (Williamn Lilly-féle) anyaggal, miközben részletekbe menő betekintést nyújt a hagyományos mesterség összes fő ágába. A kozmológiai háttér világos kifejtésével elsöpri a modern asztrológia és a szkeptikusok téves nézeteit. Megvilágítja, hogyan és miért működik a hagyományos asztrológia. Lépésről lépésre ismerteti a módszert, amely így elérhetővé válik azok számára is, akik nem rendelkeznek előzetes ismeretekkel e tárgyban - mindamellett kellően alapos mű ahhoz, hogy kézikönyvként szolgáljon tanulónak és gyakorlónak egyaránt.
Egyes fejezetek filozófiai gondolatokban bővelkednek, mások pedig megtanítják a módszert. A natális asztrológia rész a születési horoszkóppal foglalkozik, és kitér a szolár- illetve lunárképletekre, tranzitokra és direkciókra is. Külön fejezet foglalkozik a horari, elekciós, mundán és orvosi asztrológiával, a fényszögekkel, házakkal, szinasztriával, időjárással. Mindezt egy tömör Gyakorlati útmutató teszi teljessé.
A valódi asztrológia 2001-ben elnyerte az asztrológiai könyveknek járó legtekintélyesebb nemzetközi kitüntetést, a SPICA-díjat.
Egy győztes kombináció: filozófiában gazdag, zseniálisan szórakoztató - felbecsülhetetlenül értékes, gyakorlati tanácsokkal. Feltétlen ajánlom ezt a könyvet. /The Mountain Astrologer/
John Frawley egyike ama keveseknek, akik a valódi asztrológiát művelik napjainkban is. A világ minden tájáról vannak tanítványai és ügyfelei. John rendszeresen szemlélteti e hagyományos módszerek extrém pontosságát televízió-műsorokban. Vissza

Tartalom

Előszó Victor Laude tollából5
Köszönetnyilvánítás8
Szimbólumok9
Bevezetés a hagyományos asztrológiába11
A modern asztrológia felmelkedése29
Horari (Kérdő - asztrológia)44
Az idő természete57
A Kozmosz rendje67
A külső bolygók és az aszteroidok80
A bolygók és ezek esszenciájuk91
A fényszögek104
a házak112
Az elekciós asztrológia127
A natális asztrológia137
A mundán asztrológia152
Asztro-meteorológia és kertészeti asztrológia164
Orvosi asztrológia169
A szinasztria177
"Astrologica Magica"186
Útmutató a gyakorlatokhoz193
Függelék: közkeletű tévedések217
További olvasmányok221

John Frawley

John Frawley műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: John Frawley könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv