1.035.434

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Trisztán és Izolda

Zenedráma három felvonásban

Szerző
Fordító

Kiadó: Operaház Igazgatósága
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 22 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

"Ősrégi, szüntelenül új meg új alakban felbukkanó, Európa minden nyelvén újra meg újra feldolgozott szerelmi kötemény regél a mának Trisztánról és Izoldáról."
1859... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

"Ősrégi, szüntelenül új meg új alakban felbukkanó, Európa minden nyelvén újra meg újra feldolgozott szerelmi kötemény regél a mának Trisztánról és Izoldáról."
1859 decemberében írja e sorokat, alig valamivel új műve utolsó kottafejének papírra vetése után Wagner, történetesen Párizsban, az Előjáték koncertdarabbá lekerekítet változata ősbemutatója előtt. A programszerű ismertetőül francia közönségének Wagner az Előjáték programjaként a Trisztán-mondát körvonalazza saját átköltését summázva.
"Trisztán, a hű vazallus, azt a nőt kérte hitveséül királya részére, akit ő maga szeretett, habár szerelmét darab ideig még önmaga előtt is titkolta: Izoldát. A lány követte őt, a kérőt, most már mint a hős lovag urának arája. Követte, mert nem volt ereje nem követni. Csakhogy a szerelem istennője, kijtátszott jogaira féltékenyen, bosszút forral: a szerelmi bájital, amivel Izolda gondos anyja ama régi kor szokásai szerint, előrelátóan ellátta a távolba induló lányát a politikai érdekből nősülő király varázsos meghódítására kimódolt "tévedésből" a megkért lány és a kérő serlegébe kerül. Ezek kiisszák a bűverejű italt, és egyszerre szerelmi lángra lobbannak egymás iránt. Rákényszerülnek a vallomásra: ők már csakis egymáséi lehetnek. Ettől kezdve nincs vége a szerelmi sóvárgásnak, kívánságnak, kéjnek és kínnak. Világ, hatalom, hínév, becsület, lovagi erény, hűség és barátság mindez úgy foszlik párává, mint valami hazug álom. Vissza

R. Wagner

R. Wagner műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: R. Wagner könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv