1.036.057

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Építsünk szép és jó házat!

A jó minőségű munka biztosítása a családi ház építésénél

Szerző
Lektor

Kiadó: Építésügyi Tájékoztatási Központ Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-513-136-4
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A lakásépítés köztudottan nemcsak gyarapodást, a lakáshelyzet javulását és örömet jelent, hanem sok különböző fontosságú feladat megoldását is.
A gondok, feladatok a telek kiválasztásával, a... Tovább

Előszó

A lakásépítés köztudottan nemcsak gyarapodást, a lakáshelyzet javulását és örömet jelent, hanem sok különböző fontosságú feladat megoldását is.
A gondok, feladatok a telek kiválasztásával, a megvásárlás sokféle problémájával kezdődnek, majd az engedélyezési terv elkészíttetése, a hatósági engedély és a különféle szolgáltatók hozzájárulásának beszerzése következik. Az építőanyagok nagy választékának megismerése, a megfelelő anyagok kiválasztása és a kivitelezés - különösen az úgynevezett „saját erővel" épülő házak házilagos kivitelezése - gyakran komoly feladatok elé állítja az építtetőt.
Ezeknél az építkezéseknél a segítőkész családtagok, az „ezermestereknek" tartott rokonok, szomszédok végzik a munka nagy részét. Csak ritkán, egy-egy munkafázisra fogadnak szakiparost. így a ház, ha végre elkészül, lehet hogy nem lesz olyan szép, mint a tervrajzokon volt, és lehet hogy nem lesz olyan jó, amilyet a sok-sok munka és a ráfordított milliók alapján elvárhat az, aki annyit áldozott érte.
Hogyan lehetett volna a ház szép is, jó is, más szóval megfelelő minőségű? - vetődik fel a kérdés az építtetőben. Hiszen aki a falazást csinálta jó kőműves volt, aki a tetőt, az értett az ácsmunkához, a villanyszerelő, a burkoló és a többiek is külön-külön rendesen dolgoztak, jó anyagokat vásároltak, az eredmény mégis elmarad a várakozástól.
Ilyenkor - a nem megfelelőre sikerült épület láttán - végiggondolva az építkezés menetét gyakran kiderül, hogy az egyes munkák nem a szakmailag elvárható, szakkönyvekben előírt legjobb sorrendben készültek, az egyes szerkezeti elemek pontossága sem mindig volt olyan, mint ahogy a tervrajzokon szerepel, ahogy a szabványok előírják.
A problémáknak az elkerülése, a hibáknak a megelőzése minden építtetőnek elemi érdeke. Ezért az építkezés folyamán figyelmet kell fordítani az építés különböző munkaszakaszainak megfelelő sorrendjére és a jó minőségű munkavégzés feltételeinek biztosítására, az egyes munkafolyamatokat megelőző folyamatok kifogástalan kivitelezésére. Ehhez kíván ötleteket javaslatokat adni a következő néhány fejezet. Vissza

Tartalom

Bevezető 5
Síkalapozások 13
Helyszínen készített vasbeton szerkezetek 16
Zsaluzás 16
Betonacél-szerelés 17
Betonozás 18
Aljzatbetonozás 21
Előre gyártott vasbeton szerkezetek 23
Falazás 25
Belső vakolás 28
Homlokzatvakolás 32
Homlokzatburkolás 35
Fedélszék készítése 37
Tetőfedés 38
Bádogozás 40
Vízszigetelés 44
Hőszigetelés 47
Épületasztalos munkák 48
Épületlakatos munkák 50
Burkolás 52
Hidegburkolás 52
Falburkolás 56
Tekercspadlók 58
Parkettázás 60
Festés 62
Tapétázás 63
Mázolás 65
Üvegezés 67
Cserépkályha készítése 69
Épületgépészet 71
Villanyszerelés 72
Vízvezeték- és csatornaszerelés 73
Központi fűtés 74
Épület körüli munkák 76
Járda 76
Előlépcső 77
Irodalomjegyzék 79

Tóti Magda

Tóti Magda műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Tóti Magda könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv