1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kertészet, szőlőművelés, borgazdaság

Szerző
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 196 oldal
Sorozatcím: A Gazda aranykönyve
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér képekkel, ábrákkal illusztrált. Nyomtatta Forrás Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat Rt., Budapest.
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Konyhakerti telepünkön az egynyári, kétnyári és évelő zöldségféléket - vagy más szóval: veteményeket - termesztjük, amelyeket főzve vagy nyersen használunk fel emberi... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Konyhakerti telepünkön az egynyári, kétnyári és évelő zöldségféléket - vagy más szóval: veteményeket - termesztjük, amelyeket főzve vagy nyersen használunk fel emberi táplálkozásra vagy ételeink fűszerezésére. A zöldségtermesztésnek igen nagy szerepe van most különösen, amikor minden növénytermesztésre alkalmas területnek kerti művelés alá vétele nemzeti érdek és hazafiúi kötelesség. A kertészet legáltalánosabban művelt ága a zöldségtermesztés; ez az ág a legjobb eszköze a talaj okszerű kihasználásának, a munkaalkalom biztosításának.
A zöldségfélék okszerű termesztésével és értékesítésével, végül fogyasztásával nemcsak jövedelmünket fokozzuk, megélhetésünket biztos alapra fektetjük, hanem szervezetünk erőteljesebb fejlődését is biztosítjuk.
A zöldségfélék közismert táplálószerek, amelyekben megtaláljuk a vitaminokat. Ezek pedig - ma már - jórészben közismert kémiai összetételű anyagok, amelyeknek részbeni vagy teljes hiánya a szervezetben - emberi testben - súlyos zavarokat okoz. Mai világban a tudomány állása szerint sokféle vitamint ismerünk s ezeknek óriási előnyeiről mindenhol olvashatunk. Lássuk tehát, miért termesztjük a zöldségféléket!
A zöldségféléket vagy saját részünkre, vagy piaci értékesítésre termesztjük. A kereskedelmi kertészet tehát a nagybani piac részére termeszt, míg házikertben a saját szükségletünk kielégítése céljából termesztjük a zöldségféléket. Ez a termesztés láthatóan terjed országszerte, mert bebizonyosodott az, hogy a konyhakerti növények termesztése biztos megélhetést nyújt. Vissza

Tartalom

Konyhakertészet 5
Gyümölcstermesztés 50
Szőlőművelés 91
Borgazdaság 148
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv