1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szent Imre Album

A jubiláris ünnepségek története képekben

Szerkesztő

Kiadó: Szent Imre Jubileum rendező főbizottsága
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 160 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német   Francia  
Méret: 23 cm x 31 cm
ISBN:
Megjegyzés: További nyelv: olasz, latin. A könyv a többnyelvű előszón kívül kizárólag fekete-fehér, egész oldalas fotókat tartalmaz. Ez a könyv nyomatott a Pallas Irodalmi és Nyomdai Részvénytársaság mélynyomógépein, Budapesten.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az ősmagyarok ezer esztendő előtt, az ázsiai puszták vad viharainak erejével törtek Európa földjére és pogány lelkük elszántságával, vérrel, vassal szereztek hazát maguknak a Kárpátok alatt. Idegen... Tovább

Előszó

Az ősmagyarok ezer esztendő előtt, az ázsiai puszták vad viharainak erejével törtek Európa földjére és pogány lelkük elszántságával, vérrel, vassal szereztek hazát maguknak a Kárpátok alatt. Idegen volt a nyelvük, a szokásuk, erkölcsük, harcmodoruk, törzsi szervezetük, ruhájuk, hitük, énekük s mint a titokzatos keleti népvándorlás elkésett harcosai, ijesztő bátorsággal és örökös harckészséggel néztek farkasszemet a keresztény civilizáció szilárd társadalmi rendjét képviselő nyugati államokkal.
Kalandért, zsákmányért harcoltak a szlávok, a németek és az olaszok földjén , de a megtámadott népeket figyelő szemükben nemcsak a vadság, hanem az értelem és a kultúrképesség fénye is ott lobogott. Az egészséges törzsi demokráciából szelektált magyar vezérekben csodálatos államalkotó ösztönök dolgoztak s ez az ősi zsenialitás az európai történelemben páratlan gyorsasággal hajtotta át a pogány magyarságot azon a lelki evolúción, amely szükséges előfeltétele volt a megszerzett föld megtartásának és az európai népek családi közösségébe való békés belépésnek. Ez a lelki evolúció Szent Istvánnak, a legnagyobb magyar királynak uralmában és munkájában évezredes új életelvekhez vezette a magyarságot.
Szent István látnok szeme a fegyvereken, harcokon és zsákmányszerzéseken túl meglátta Krisztust, Rómát és a Keresztet; megismerte a keresztény kultúra elpusztíthatatlan, óriás erejét; lemérte népének történelmi lehetőségeit s akaratának ellenállhatatlan erejével krisztianizálta a pogány magyar törzseket.
Szent István a történelem útját járta: a kemény parancs, a gyors cselekvés, a szigorú keresztény igazságosság virágtalan útját jelölte ki számára az Úr. S hogy a magyarság kezdetben ridegnek érzett új útja egy emberöltő alatt virágba borult, hogy ez az út a krisztusi szeretet békés és templomos Magyarországába vezette a mi céltalanul vándorló népünket, azt Szent István fiának, Szent Imre hercegnek köszönhetjük. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Szent Imre Album Szent Imre Album Szent Imre Album Szent Imre Album Szent Imre Album Szent Imre Album

A borító enyhén foltos.

Állapot:
9.800 Ft
4.900 ,-Ft 50
39 pont kapható
Kosárba
konyv