1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pénzügyőr napló 2007

140 éves a Vám- és Pénzügyőrség


Kiadó: VIVA Média
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 155 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Pénzügyőr Napló, amelyet kezében tart, egy év krónikáját őrzi majd meg mindennapjairól, munkájáról, tervezett és elvégzett feladatairól, családi életéről. Szívből kívánom, hogy valamennyi... Tovább

Előszó

A Pénzügyőr Napló, amelyet kezében tart, egy év krónikáját őrzi majd meg mindennapjairól, munkájáról, tervezett és elvégzett feladatairól, családi életéről. Szívből kívánom, hogy valamennyi bejegyzése egy-egy sikerről, családja boldogulásáról, örömteli eseményekről számoljon be.
Ez az év a Vám-és Pénzügyőrség életében is megkülönböztetett figyelmet érdemel, hiszen 2007. március 10-én ünnepli az önálló Magyar Királyi Pénzügyőrség fennállásának 140. évfordulóját.
Ezeréves krónikák bizonyítják, hogy a vám egyidős az emberiség történetével. Az első feljegyzések Alfeus fiáról, Lévi Szent Mátéról szólnak, aki vámszedő volt Kafarnaumban, s a bibliai tudósítások szerint Jézus valamennyi nyilvános szereplésének szemtanújaként, tanító szavait, beszédeit írásba foglalta.
Az evangéliumban Máté, a vámos-apostol keze nyomát őrzik a pénzzel, különböző pénznemekkel, mint vámmal és fizetőeszközzel kapcsolatos pontos leírások. A vám intézménye tehát egyidős az emberiség civilizációjával, a vámszedő hivatása a pénzügyi szakmai szolgálat bölcsőjének tekinthető. Ezért is választotta az Európai Unió Lévi Mátét a vámosok és pénzügyőrök védőszentjévé. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv