1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az egészséges fogyókúra

Szerző

Kiadó: Medicina Könyvkiadó Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 189 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-242-964-8
Megjegyzés: Tankönyvi szám: 3027.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az elhízás nem pusztán esztétikai kérdés, hanem elsősorban egészségügyi probléma. Az elhízott emberek könnyebben betegszenek meg, körükben a halálozási arányszám megnő. A túlsúlyos és elhízott embereknek ezért kell életvitelükben törekedniük az egészségmegőrző táplálkozásra, a megfelelő mozgásra, a munka és a pihenés egyensúlyára, a testi-lelki harmónia megteremtésére, amelyek lényeges összetevői a korszerű és eredményes fogyókúrának.

Tartalom

Bevezetés..............................................9
Az elhízás meghatározása .................................11
A súlytöbblet és az elhízás mértékének megállapítása.............12
A testtömegindex értékelése.............................12
A relatív testtömeg értékelése............................13
Az elhízás típusai.......................................14
Az elhízás káros következményei............................15
Elhízás és a 2-es típusú cukorbetegség .....................15
Elhízás és a magas vérnyomás ...........................16
Elhízás és a metabolikus szindróma .......................19
Elhízás és az életkilátások...............................19
Az egészséges fogyókúra alapjai.............................20
Hogyan kezdjem a fogyókúrát?.............................21
Első lépcső: szabaduljunk meg a luxusenergiától ................23
Második lépcső: ügyeljünk a táplálkozási ritmusra...............24
Harmadik lépcső: gondoljunk az energiafelvétel
és leadás egyensúlyára .................................25
Negyedik lépcső: ismerjük meg az élelmiszerek energiatartalmit.....27
A mértéktáblázat.....................................29
Élelmiszereink szénhidráttartalma ........................29
A diétás rostok......................................32
Hogyan véd a diétásrostban gazdag táplálkozás az elhízástól.''.....33
Mi várható a diétás rostban gazdag étkezéstől? ...............35
Amire ügyelni kell....................................36
Ötödik lépcső: az alkohol energiatartalmát is vegyük figyelembe.....38
Hatodik lépcső: a mozgáshiány gyógyszere csak a mozgás lehet......38
Gyakorlati tanácsok a fizikai aktivitás megvalósításához.........41
Hetedik lépcső: a szabadidő ésszerű felhasználása segíti
az eredményes fogyókúránkat ...........................42
Nyolcadik lépcső: figyeljünk a folyadékháztartásra...............43
Kilencedik lépcső: a stresszhatások gátjai, és segítői is lehetnek
a fogyókúránknak....................................45
Felelősség mások egészségéért............................46
Tizedik lépcső: táplálékkiegészítők szerepe a fogyókúrában.........47
Tanácsok az eredményes fogyókúra betartásához ................48
Az ismertebb fogyókúratípusok ............................50
Mit tesz a tudomány napjainkban az elhízás megakadályozásra?.....55
Mi várható a tudomány és az emberiség összefogásából?...........56
Útmutatók az étrend gyakorlati megvalósításához ...............57
Fehérjeforrások......................................58
Zsiradékok.........................................59
Szénhidrátok .......................................59
Vitamin- és ásványianyag-igény..........................59
A hosszú távú fogyókúrás program......... ...............62
Fogyókúrás ötletek ...................................63
Étrendi napló vezetése.................................65
Az elhízáshoz vezető tényezők felderítése ...................65
Pszichés hatások a testsúlycsökkenés alatt...................67
Mintaétlapok..........................................68
500 kcal-ás és 1000 kcal-ás étrend........................68
1200 kcal-ás étrend...................................68
1500 kcal-ás étrend...................................72
2000 kcal-ás étrend...................................76
Étrendi ötletek.........................................81
200 kalóriás ételsor...................................81
400 kalóriás ételsor...................................82
Receptek.............................................84
Levesek ...........................................86
Húsételek és hússal készült egytálételek ....................96
Halételek........................................99
Szárnyashúsból készült ételek ........................103
Marhahúsból készült ételek..........................107
Sertéshúsból készült ételek ..........................110
Húspótlók ...........................................122
Köretek ....................134
Főzelékek...................141
Mártások ...................145
Saláták.....................161
Gyümölcsök, gyümölcskészítmények.............................169
Függelék......................169
Tápanyagtáblázat .............169
Ajánlott irodalom .............186
Ételmutató ..................187
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv