1.035.475

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kettős mutató a Grill-féle törvénytárakhoz I.

Betűrendes mutató

Szerkesztő

Kiadó: Grill Károly Könyvkiadóvállalata
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 742 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Szerkesztették: Dr. Petrovay Zoltán és Dr. Térfy Béla a m. kir. igazságügyminiszteriumban alkalmazott budapesti kir. törvényszéki birák. Előszóval ellátta: Dr. Vladár Gábor kir. kuriai tanácselnök, a m. kir. igazságügyminiszterium törvényelőkészítő osztályának főnöke. Nyomatott a "Győri Hirlap" nyomda gyorssajtóján, Győr.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Obruimur legibus! hallatszik mind sűrűbben a panasz mind a jogkereső közönség, mind a jogászság köréből. A panasz nem alaptalan. A háború kitörése óta eltelt, immár csaknem két évtizedet felölelő... Tovább

Előszó

Obruimur legibus! hallatszik mind sűrűbben a panasz mind a jogkereső közönség, mind a jogászság köréből. A panasz nem alaptalan. A háború kitörése óta eltelt, immár csaknem két évtizedet felölelő idő forrongó életviszonyai, különösen a gazdasági életnek nyugvópontra jutni nem tudó fordulatai szinte ellenállhatatlan erővel kényszerítik a törvényhozást és a végrehajtó hatalmat jogszabály alkotására, mert a régi jogszabályokat az újszerű életviszonyokra alkalmazni nem lehet.
A magyar jogéletnek sajátos jelensége, hogy nem tekintve az Országos Törvénytártt, a belügyminisztérium kiadásában megjelenő Törvények Gyűjteményét és az ugyancsak a belügyminisztérium kiadásában megjelenő Magyarországi Rendeletek Tárát, végül a bírói határozatoknak a kir. Kúria kiadványában Polgárijogi Határozatok Tára címmel megjelenő gyűjteményét, az írott jognak, illetőleg a szokásjognak hivatalos gyűjteménye nincsen. A gyűjtési munka, az érvényes jognak rendszerbe foglalt összeállítása, tárgy vagy időrend szerint csoportosítása, tárgy- vagy betűsoros mutatóval ellátása, a jogszabályok összefüggésének utalásokkal, jegyzetekkel megvilágítása, egyszóval mindazoknak az eszközöknek előteremtése, amelyek a hatályban lévő jogszabályokban az eligazodást megkönnyítik, magánosok munkájának fenntartott terület. Maguknak a törvényeknek gyűjteményes kiadása is mindenkor magánmunkálat volt, kezdve Zsámbóki Jánosnak az 1581. évben megjelent munkájától mind a mai napig s Werbőczy Hármaskönyvének magánmunka jellegét sem változtatja meg az, hogy a szokás mint codexet kötelező jogként recipiálta. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Kettős mutató a Grill-féle törvénytárakhoz I. Kettős mutató a Grill-féle törvénytárakhoz I. Kettős mutató a Grill-féle törvénytárakhoz I. Kettős mutató a Grill-féle törvénytárakhoz I.
Állapot:
9.800 Ft
4.900 ,-Ft 50
25 pont kapható
Kosárba
konyv