1.035.475

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Eszter

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Koinónia
Kiadás helye: Kolozsvár
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 89 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 12 cm
ISBN: 973-966-29-7-8
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Előszó a második kiadáshoz

Könyvünk első kiadása magán viselte annak a kornak a jegyét, amelyben született: a kicsempészett kéziratot nem láthatta anyanyelvi lektor vagy szerkesztő, így igencsak... Tovább

Előszó

Előszó a második kiadáshoz

Könyvünk első kiadása magán viselte annak a kornak a jegyét, amelyben született: a kicsempészett kéziratot nem láthatta anyanyelvi lektor vagy szerkesztő, így igencsak megnehezítették az olvasást a nyelvi pontatlanságok. Ennek ellenére Eszter nagyszerű története ebben a megközelítésben számtalan olvasónak örömére vált, hiszen a Szentírás egyetlen olyan könyve, amelyben Isten neve egyszer sem található, ám a pattanásig feszes, rettentően izgalmas és minden ízében drámai történet a szabadító Isten folyamatos jelenlétéről tesz tanúbizonyságot. Nagy figyelmeztetés ez a ma emberének is: a személyesen létező Isten nem azonos a felőle alkotott fogalommal, mi több, egy fogalom nem tud megszabadítani, a valóságos Atya, Ábrahám, Jákób és Izsák Istene azonban már a Tízparancsolat első mondatában is mint a szabadítást véghez vivő úr mutatkozik be népének.
Most amikor újfent útjára bocsátjuk az Eszterről szóló igehirdetés-sorozatot, látva látjuk, hogy a prédikáció élő szavához képest a lejegyzett és megszerkesztett szöveg bizony minden esetben kevesebb: arra törekedtünk hát, hogy mint írott szöveg is megszólaljon. Isten Lelke ott lebeg az írás felett, készen arra, hogy megelevenítse a betűt. A betű önmagában mindig kiszolgáltató és riasztó. A megelevenített szöveg a gondviselő és megtartó Isten hozzánk való közelségéről ad jó hírt.
Eszter könyve egy lehetetlen helyzet isteni megoldásának története: rólunk szól tehát, megoldásra váró, lehetetlen életet élő mindennapi emberekről.
A szabadítás örömével áldjon meg minket a mindenható Atya. Vissza

Tartalom

Előszó a második kiadáshoz7
Mutogatta magát9
A királyné is14
Aki tetszett a királynak20
Megállnak-e Márdokeus dolgai?26
Küzdelem a szabadulásért33
Mi a te kívánságod?39
Akinek a király tisztességet kíván45
Add nékem népemet!50
Az írás vissza nem vonható56
Megengedte a király60
Ellenkezőleg fordult65
Még egy nap70
A megszabadultak ünnepe76
A méltóság története81

Visky Ferenc

Visky Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Visky Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Eszter
Állapot:
2.440 ,-Ft
12 pont kapható
Kosárba
konyv