A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Utak és útvesztők a társkapcsolatokban

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Bibliai Házassággondozó Szolgálat-Ébredés Alapítvány
Kiadás helye: Budapest-Pécel
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 70 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 963-86518-7-3
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A BIBLIAI HÁZASSÁGGONDOZÁS KESKENY ÚTJA
A szaporodó betegségekkel együtt szaporodnak a gyógymódok is. Korunk embere fokozódó mértékben szenved társkapcsolati zavarokban, így házassági válságokban... Tovább

Előszó

A BIBLIAI HÁZASSÁGGONDOZÁS KESKENY ÚTJA
A szaporodó betegségekkel együtt szaporodnak a gyógymódok is. Korunk embere fokozódó mértékben szenved társkapcsolati zavarokban, így házassági válságokban is. Ugyanakkor egyre nagyobb a segítő programok és terápiák kínálata is.
Vajon ki nyeri meg a versenyt, a betegség vagy a gyógyítás? Az elmés tudósok és az ügyes feltalálók munkája elvezet-e az egészséges élet boldog állapotába, vagy - ha nem is hirtelen, de elkerülhetetlenül - el kell pusztulnunk?
Isten bibliai kijelentése ad választ: a tőle való elszakadás miatt az emberiség erkölcsi és egzisztenciális lejtőre került, amelyen megállíthatatlanul és fokozódó sebességgel csúszik lefelé a teljes pusztulásig. Majd egyszer - „az idők végén" - Isten közvetlen beavatkozása menti meg az embert Krisztus második eljövetelekor, amikor „új eget és új földet" teremt, „amelyben igazság lakik" (2Pt 3, 13).
Az egyén életére nézve van tapasztalati válasz is: előbb-utóbb mindenki meghal, az is, aki naponta rongálja az egészségét kémiai szerekkel és stressz-dús életmóddal, ráadásul sohasem kért segítséget; és meghal az is, aki mindig jó levegőt szívott, egészségesen táplálkozott, sportolt és kellemes barátokat szerzett. „A bölcs is meghal, meg a bolond is" (Préd 2,16). Nem mindegy persze, hogy valaki mennyi ideig és hogyan élhet. Világos, hogy a házasság ennek a néhány évtizedes (vagyis viszonylag rövid) és biológiailag egyre romló minőségű emberi életnek a része. Mi a célja a házasságterápiának és a házasság-gondozásnak? Az egyén testi gyógyításának és gondozásának nyilvánvalóan az a célja, hogy élete fájdalom-mentesebb és élvezetesebb legyen. Ennek megfelelően a házasság-gondozásnak és terápiának is az a célja, hogy a felek jobban érezzék magukat a házasságukban.
Vajon a bibliai házassággondozás is egy a házasságokat gyógyító terápiák sorában? Miben különbözik tőlük? Hatékonyabb-e, mint a többi segítséget kínáló program?
Az erre adható válasz - remélem - egyértelmű lesz. Előbb azonban tekintsük át korunk két legelterjedtebb házasságsegítő irányzatát. Az egyiknek a humanista pszichológia, a másiknak a tanuláslélektan képezi az elméleti bázisát. Vissza

Dr. Pálhegyi Ferenc

Dr. Pálhegyi Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Pálhegyi Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem