1.035.374

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pesto

Chutneyk és ízletes mártások

Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Grafo Könyvkiadó és -terjesztő Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 63 oldal
Sorozatcím: Dr. Oetker saját készítésű
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 20 cm
ISBN: 963-9485-24-1
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Könyvünkben megismerkedhetünk a konyha olyan titokzatos „sztárjaival", mint a pesto, mártások, hideg szószok, chutneyk, olajban és ecetben pácolt csemegék. Ezek fokozzák a kulináris élvezeteket, már puszta látványukkal is.
Ezek az ínyencségek koronázzák meg igazán a tésztát, a rizst, a salátát, a húsokat és a halakat.
Bizonyos ideig el is tarthatók, és kedves ajándék is válhat belőlük.
Ha előrelátók vagyunk, két adagot készítünk el egyszerre, az egyiket saját örömünkre, a másikat elajándékozhatjuk.
Dr. Oetker kísérleti konyhájában valamennyi receptet kipróbáltak és azokat úgy írták le, hogy biztosan sikerüljenek is.
Így akár a kezdők, akár a gyakorlottak is örömüket lelik a több mint 35 új és ízletes receptben.

Tartalom

Pesto
Szezámmagos pesto 6
Vargányagombás pesto 6
Friss kecskesajt rucolás pestóval 8
Csípős-savanyú pesto 8
Paradicsomos pesto 10
Bazsalikomos pesto 12
Medvehagymás pesto spárgához 14

Dresszingek és szószok
Sárgabarackos vagy őszibarackos vinaigrette 16
Caesar dresszing 16
Tőkehalmártás céklával 18
BBQ-szósz (Barbecue szósz) 20
Curryszósz 20
Házi készítésű mustár (alaprecept) 22
Csípős mustárszósz 24
Édes mustárszósz 24
Harissa (csípős chilikrém) 26
Tökmag dip 28
Chilis zöld dip 28
Pinzimonio 30
Csípős mustáros kaporszósz 30

Ketchup, chutney, ízletes mártás, ecet és olaj
Bogyós ketchup fahéjjal és mentával 32
Rebarbara ketchup mazsolával 32
Kakukkfűolaj 34
Fokhagymás bazsalikomos ecet 34
Csípős paradicsomos paprikaszósz 36
Zamatos mustáros szósz 36
Édes-savanyú paprika-paradicsom 38
Csemege zöldfűszerecet 40
Csípős zöldfűszerecet 40
Eltett görögdinnyehéj 42
Marinírozott sampinyongomba 44
Datolya chutney 46
Egzotikus gyümölcsök savanyúan 48

Sajt páclében
Pisztrángkaviáros juhsajt 50
Juhsajtos paprika 52
Joghurtgolyók fűszeres olajban 54
Marinírozott friss kecskesajt 56
Juhsajt és chili olívaolajban 58
Kecskesajt zöldfűszeres olívaolajban 58
Marinírozott juhsajt 60
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv